Jump to content

Sprytnyfpv

Modellers
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
  1. I zgodnie z waszymi przewidywaniami mimo s-bus kanały pwm także działają w tym samym czasie. Ogarnięte i działa.
  2. 22.30 kończyłem pracę. Już nie kombinowałem. Ale jutro z samego rana przy kawce obadam temat. Napewno podzielę się spostrzeżeniami. Dzięki.
  3. Nadajnik jest ustawiony na D16. Sam X8R fizycznych pin-out ma 8 kanałow. Z tąd pytanie czy właśnie trzeba by go jakoś dodatkowo ustawiać. Ale jeśli S-bus jest wysyłany równolegle do pwm i mimo tego polączenia jednym kabelkiem na fizycznych pinach też jest sygnał no to 8 kanał mam wolny. Wszystko mam zrealizowane na 1-7 a wybrane mam 1-8 więc 8 .
  4. Dziękuję za odpowiedź. No to biorę się za sprawdzanie co z czym uda się połączyć.
  5. Mam jeszcze jedno pytanie ale z innej kategorji. Jeśli trzeba założyć nowy temat to to uczynię. Ale tymczasem to tak. Dotychczas miałem Flysky FS i10 z odbiornikiem FS -iA10B. Połączone miałem to wszystko tradycyjnie kanał w kanał. Jeden z wolnych kanałów miałem skonfigurowany pod przełącznik i on załączał oświetlenie na osobnym module. Teraz na taranisie i x8r mam to spięte po s.bus. Teraz pytanie jak wykożystać 1 z kanalów do załączania tego oświetlenia jeśli powinno to byćbwpięte do kanału x8r.
  6. Dzięki bardzo, faktycznie był w opcji "Brak" Czyli wyłączony. Dzięki bardzo za pomoc. Teraz czas na dalszą konfigurację. Teraz obecnie męczę połaczenie z naza M v2 bo taką mam platformę a chcę jej używać pod film.
  7. Ok. Jak wrócę z pracy to sprawdzę i zaraz napiszę czy coś się zmieniło.
  8. Czy w takim razie mogę prosić kolegów o jakieś małe "step by step" aby to sprawdzić? Dodam iż nie umiem określić czy na wersji 2.0.9 był widoczny i na 2.1.7 bo jestem 2 wlaścicielem a mój poprzednik nie bardzo chyba kumał co ma bo sprzedawal ją jako X9D a nie plus. Ja osobiście mam to radio od miesiąca. Postawiłem 2.2.4 oraz wymieniłem gimby na M9 hall red. No takie akurat udało mi się kupić nowe.
  9. Sprytnyfpv

    Taranis X9D+ S2

    Witam szanownych kolegów. Jestem Łukasz i cieszę się że dołączyłem do waszego grona. Mam następujący problem. Nie działa w mojej apce potęcjometr S2. Zanim się do niego dobiorę fizycznie i go wymienię to chciał bym zapytać czy to jakiś powszechny problem? Może ma to związek z Open TX? Wkażdym bądź razie w menu kalibracja go nie widać, w opcjach ustawienia modelu też nie. Dlatego też za wszelkie informacje będe wdzięczny. Dodam że jest po update na 2.2.4 eu a samo radio jest z 2015r.właśnie z 77hobby.
  10. Wywaliłem wszystkie hello jakie miałem i wstawiłem swoje po edycji tego co miałem w 2.0.9. Zarąbiście to działa. A ta edycja tych komunikatów to fajna zabawa. Można sobie wstawić co się chce w miejsce tego co powinno być. W miejsce gaz otwarty np.wstawiłem " doj....łeś gazu,będzie drift. Ale zabawa.
  11. Ok. Poszukam w paczkach i ogarne to.
  12. Czy samo powitanie po włączeniu radia można dodać z jakiejś innej paczki?
  13. Wstawiłem wersje 2.2.4 OTX. Do niej zapodałem tą paczkę z linku wyżej z głosami 2.2.2. Ale ta 222 nie miała katalogu" system " no to wstawiłem z wersji 2.1.7 ale pochodziło chwilę( mam na myśli piwitanie OTX) a reszta o drążkach i przełącznikach i telemetrji śmiga.
  14. Gdzieś to właśnie widziałem że z 2.0 powinno się przez pośrednią przechodzić. Czy te moje polskie gadanie z mojej wersji komuś się przyda do pracy nad gadaczką czy raczej nie? Bo jak co to podeślę.
  15. Ja mam obecnie wersję 2.0.9.2. Mam apke z drugiej ręki i są polskie komunikaty i to nawet spoko. Zastanawiam się czy ją updatować na 2.2.3 lub wyżej bo moje pl raczej na tym nowym open-tx nie zadziała. Acz kolwiek może się myle. Czy raczej iść w najnowszą wersję?
×
×
  • Create New...