Jump to content

modelhobby

Modellers
  • Content Count

    35
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Dokładnie jest tak : 1 KB = 210 B = 1024 B 1 kB = 103 B = 1000 B
  2. To jest zapewne jakaś pozostałość ( nie poprawiona) po tym jak kiedyś pliki bin. były dużo mniejsze i system Open TX widział max. 2MB i z tego przeliczał wolne miejsce. Teraz pliki są większe więc nie widzi wolnego miejsca i pokazuje 0.
  3. Robert jeżeli masz na myśli zakładkę "Wyjścia" to tam ustawienia kanałów są przypisane do danego kanału na sztywno. Zrób to ręcznie.
  4. Takiego rozwiązania raczej nie znajdziesz. Nie spotkałem się z czujnikiem magnetycznym dla tego systemu. Takie czujniki ma radio FS i6 ,8 ,10. W tym systemie można podpiąć czujnik optyczny i magnetyczny do pomiaru obrotów. Możesz też podpiąć czujnik temperatury , napięcia oraz wysokości.
  5. Zapomniałem o linku https://77hobby.pl/frsky-gas-suite-zestaw-pomiarowy-do-silnikow-spalinowych-p-257.html
  6. Robert napisz jaki masz ten czujnik i czy jest on do komunikacji przez S.Port. Może wtedy ktoś coś doradzi. Może będzie potrzebny taki układ żeby podłączyć ten czujnik. Jest do benzyny ale ma wejście czujnika obrotów.
  7. A moduł iRangex IRX4 Plus też masz w wersji LBT a może FCC ?
  8. I jak tam udało się zmusić nadajnik do poprawnej pracy ?
  9. Jeżeli wgrałeś już nową wersje a twój nadajnik będzie chciał w niej poprawnie działać to wykasuj ustawienia modeli z nadajnika. Utwórz w Companion nowy model sprawdź w symulatorze czy wszystko działa i wgraj do nadajnika . Sprawdź czy w nadajniku też wszystko działa. Jeżeli nie widzi wszystkiego to wróć do ostatniej działającej wersji i tak zostań. Jeżeli miałeś wersję opentx poniżej 2.2 to pliki modeli miały inne kodowanie i rozszerzenie .eepe a od wersji 2.2 to jest .otx.
  10. Może to jest wina tego że poprzednio miałeś pliki z modelami z rozszerzeniem .eepe , a teraz masz .otx i dlatego jest konwersja. Zrób konwersję swojego pliku z modelami w Companion i sprawdź w symulacji radia czy wszystko dobrze działa. Nie wszystko co nowe musi być lepsze zwłaszcza że jest coraz więcej nadajników pod Open TX. Starsze pewnie nie zawsze są do końca sprawdzone pod względem błędów.
  11. Ja mam coś takiego ustawione w moim radiu jak w pliku załącznika. Wycięte wszystko oprócz GAZU. Plik z OTX 2.0. Otwórz i porównaj. Po zassaniu zmień rozszerzenie na .eepe . Nie można przesłać żadnego pliku oprócz grafiki. podaj maila to podeślę.
  12. Ja mam coś takiego ustawione w moim radiu jak w pliku załącznika. Wycięte wszystko oprócz GAZU. Plik z OTX 2.0. Otwórz i porównaj. Po zassaniu zmień rozszerzenie na .eepe .
  13. To ten czujnik jest dobry czy uszkodzony?
  14. Jeżeli masz poprawnie działający czujnik zawsze możesz sprawdzić czy w pierwszej wersji połączeń działa. Trafiłeś akurat na uszkodzony moduł i tu jest problem. Jeżeli ID modułu jest prawidłowy i nie gryzie się z innymi to może faktycznie jest uszkodzony. A na wyświetlaczu pokazuje dobrze.? Dioda LED sygnalizuje że połączenia są OK?
  15. Na początek podpiąłbym ten czujnik MLVSS do pakietu BECa i sprawdził czy pokazuje prawidłowe wartości. Jeżeli masz regulator OPTO to nie koniecznie będziesz miał masę na wtyczce z regla do odbiornika ale powinna być poprzez MLVSS wpiętym do odbiornika. Wszystko pod warunkiem że tam nie ma opto izolacji. Trzeba sprawdzić omomierzem. Możesz też dla sprawdzenia podpiąć BECa pod pakiet zasilający ale tylko wtedy gdy może być zasilany z 6S.
×
×
  • Create New...