Jump to content

tombrzus

Modellers
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

About tombrzus

  • Birthday 05/25/1950

tombrzus's Achievements

0

Reputation

  1. Witam ponownie, wczoraj odpowiedziałem na (z podziękowaniem) za uwagi i podpowiedzi ale z niewiadomego powodu mój post gdzieś się ulotnił. W praktyce nie zależy mi na zachowaniu modeli natomiast zależy mi na "odzyskaniu" funkcjonalności fajnego radyjka. Zgodnie z instrukcjami np. w Warsztacie 77 Hobby przed aktualizacją skopiowałem EEPROM i FIRMWARE oraz zawartość karty SD. Czy do powrotu do stanu poprzedniego wystarczy w trybie Companion przesłać te pliki powrotnie do radia? Czy przed przesłaniem powinienem nadać im poprzednie nazwy? W której wersji Companion mogę to wykonać? Czy wystarczy wykonać "Write Backup to radio" i "Write Firmware to Radio"? pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za próby aktywnej pomocy. "tombrzus"
  2. Witaj, tak jak opisałem próbowałem trzykrotnie, dwa razy poprzez Companion na radiu włączonym i raz przez driver STM32 na radiu wyłączonym, bez zmian. Na zdjęciu czwartym w sekwencji zdjęć widać, że wersja EEPROM jest 219 ale po wyłączeniu zasilania wszystko się powtarza włącznie ze zmianą podświetlania. Zastanawiam się co będzie po próbie powrotu w Companion do pierwotnych zapisów modeli i oprogramowania. pozdrawiam, Tomek
  3. Witam modelarską brać! Prośba o pomoc / wyjaśnienie co się mojemu Taranisowi X9E (egzemplarz z przełomu lat 2016/2017) po aktualizacji oprogramowania nie podoba i powoduje, że zachowuje się fatalnie. Aktualizację robiłem zgodnie z szeregiem dostępnych instrukcji, w tym również dziale Warsztat tego sklepu trzykrotnie. Próbowałem poprzez TX Companion z radiem włączonym jak i przy pomocy bootloadera z radiem wyłączonym. Uaktualniona jest również zawartość karty SD. Sytuacja aktualna jest zobrazowana załączonymi zdjęciami. Przedstawiona na zdjęciach sekwencja powtarza się po każdym włączeniu aparatury. Każdorazowo konwertowany jest EEPROM ale: - po wyłączeniu i następnym załączeniu konwersja jest powtarzana, - po konwersji zmienia się sposób podświetlenia ekranu, - dodatkowo, co najgorsze, aparatura straciła swoje możliwości programowania elementów sterujących takich jak wyłączniki - jest tylko SA, który przy próbie zmiany zmienia się na SI (taki nie występuje w tym radiu) lub na inne elementy ale nie wyłączniki. W programach modeli zrobiła się jakaś "kaszanka" niezgodna ze stanem pierwotnym. Nie wiem na czym polega mój błąd, czego nie zrobiłem itd. pozdrawiam, Tomek
  4. tombrzus

    Witam!

    Witam uczestników forum 77 Hobby! Wszystkim życzę udanych RC lotów, pływań itd. "tombrzus"
×
×
  • Create New...