Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Horus x12s problem z Open TX

Zaznaczyłem w opcjach lua , eu,  noheli . Wgrałem nowe oprogramowanie, zmieniłem przewód USB. Nadal nie czyta karty. Czy ktoś mi pomoze ????????????????
Odpowiedz

Cytat: Zaznaczyłem w opcjach lua , eu,  noheli . Wgrałem nowe oprogramowanie, zmieniłem przewód USB. Nadal nie czyta karty. Czy ktoś mi pomoze ????????????????

Staramy się usilnie /emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" data-src="emoticons/smile.png">.

Copmanion nie czyta karty, bo jej nie widzi jako dysk pod Windows (jak już pisałem). Nie ruszysz dalej, dopóki tego nie rozwiążesz.

Port USB jest fizycznie raczej OK, bo daje się przez niego robić upgrade. Karta USB też, bo Horus na niej działa i potrafi ją odczytywać w menu OpenTX. OpenTX jako taki też (działa „paru” innym użytkownikom na całym świecie). Kabel wymieniłeś.

Zatem prawie na pewno jest problem z komputerem / Windows.
Odpowiedz

Podłaczam inne urządzenia i komputer widzi np kartę telefonu, aparatu, kamery. Wcześniej widział kartę przed aktualizacją do Open TX Companion 2.2.1.
Odpowiedz

Sprawdź Horusa na innym komputerze, to konieczne. Limit możliwych problemów wyczerpał się już znacznie.
Odpowiedz

Sterowniki w Windows są przyporządkowane per urządzenie i może zdarzyć się, że dane urządzenie ma przypisany nieprawidłowy sterownik. W przypadku USB można je łatwo podmieniać programem Zadig. To, plus „Menedżer urządzeń” może pomóc rozwiązać problem. Nic innego nie przychodzi mi już do głowy.
Odpowiedz

Skocz do: