Liczba postów: 3
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Cześć wszystkim, kupiłem nowy odbiornik x8r do ww. zestawu i nie mogę go w żaden sposób zbindować :)
Liczba postów: 57
Reputacja:
0
Widocznie masz różne oprogramowanie.
Info ze strony.
UWAGA: Moduł nadawczy XJT posiada najnowszy firmware FrSky, który nie jest kompatybilny z poprzednią wersją. Do poprawnego działania z odbiornikami serii X wymagane jest ujednolicenie wersji firmware w tych odbiornikach. Do uaktualnienia firmware potrzebne są kable FrUSB-3 oraz SPC. Firmware dostępny jest na stronach FrSky. Sprzedawane przez nas odbiorniki serii X posiadają już najnowszy firmware (ich uaktualnienie nie jest konieczne), ale może być konieczne uaktualnienie firmware w już posiadanych odbiornikach serii X.
Reputacja:
0
Tak tak zgadzam się ale czemu stary (kupiony rok temu) odbiornik serii X działa
Liczba postów: 89
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
No jeszcze jedno, bo przeoczyłem i przepraszam.
X8R do bindowania w trybie D8 potrzebuje zworki na kanałach 7 -8 (piny sygnałowe oczywiście)
Reputacja:
0
Dopiszę, bo poprzedniego wpisu nie można już edytować.
Możliwe też, że to co pisał kol. Andrzej (modelhobby) też jest zgodne z prawdą, ale w stosunku do odbiornika. Trzeba by spróbować wrzucić do niego firmware "z poprzedniej epoki".
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2021-08-20, 14:44 przez
JerzyR.)
Reputacja:
0
Sprawa rozwiązana, zmiana oprogramowania w x8r na starszy plus zworka na pinach 7-8 i tryb pwm w aparaturze i się paruje z djt
Reputacja:
0
Czyli "moja pewność" tak nie do końca jest pewna ? Nic to, człek się uczy cale życie.
Najważniejsze, że się (u-)dało...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2021-08-21, 11:01 przez
JerzyR.)