Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

x8r + djt + 9xr pro nie mozna zbindowac

Cześć wszystkim, kupiłem nowy odbiornik x8r do ww. zestawu i nie mogę go w żaden sposób zbindować :)
Odpowiedz

Widocznie masz różne oprogramowanie.

Info ze  strony.

UWAGA: Moduł nadawczy XJT posiada najnowszy firmware FrSky, który nie jest kompatybilny z poprzednią wersją. Do poprawnego działania z odbiornikami serii X wymagane jest ujednolicenie wersji firmware w tych odbiornikach. Do uaktualnienia firmware potrzebne są kable FrUSB-3 oraz SPC. Firmware dostępny jest na stronach FrSky. Sprzedawane przez nas odbiorniki serii X posiadają już najnowszy firmware (ich uaktualnienie nie jest konieczne), ale może być konieczne uaktualnienie firmware w już posiadanych odbiornikach serii X.
Odpowiedz

Cytat: 19 godzin temu, modelhobby napisał:

Moduł nadawczy XJT

Tylko, że kolega ma moduł DJT. A przy DJT mamy napisane

Cytat: Cytuj

Kompatybilność z odbiornikami

Tryb D8: odbiorniki serii D (z telemetrią) oraz V drugiej generacji (bez telemetrii)

Tryb V8: odbiorniki serii V pierwszej generacji (bez telemetrii; już niedostępne w sprzedaży)

Więc... powinien był kupić odbiornik zgodny z modułem i z pewnością nie jest to seria X
Odpowiedz

Tak tak zgadzam się ale czemu stary (kupiony rok temu) odbiornik serii X działa 
Odpowiedz

No jeszcze jedno, bo przeoczyłem i przepraszam.

X8R do bindowania w trybie D8 potrzebuje zworki na kanałach 7 -8 (piny sygnałowe oczywiście)
Odpowiedz

Dopiszę, bo poprzedniego wpisu nie można już edytować.

Możliwe też, że to co pisał kol. Andrzej (modelhobby) też jest zgodne z prawdą, ale w stosunku do odbiornika. Trzeba by spróbować wrzucić do niego firmware "z poprzedniej epoki".
Odpowiedz

Sprawa rozwiązana, zmiana oprogramowania w x8r na starszy plus zworka na pinach 7-8 i tryb pwm w aparaturze i się paruje z djt
Odpowiedz

Czyli "moja pewność" tak nie do końca jest pewna ?  Nic to, człek się uczy cale życie.

Najważniejsze, że się (u-)dało...
Odpowiedz

Skocz do: