Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Problem ze zbindowaniem nadajnika FrSky Horus X10S Ekspress z odbiornikiem FrSky ARCHER GR8.

Witam Wszystkich ponownie.

Z nieukrywaną radością pragnę poinformować wszystkich zainteresowanych, że sam znalazłem rozwiązanie opisanego wyżej problemu.

Od pełnego sukcesu dzieliło mnie może pół sekundy, bo o tyle dłużej wystarczyło przytrzymać w Horusie okrągły przycisk w kółku "dial" po prawej stronie pod sam koniec procesu bindowania. Czyli po ponownym włączeniu odbiornika (po zarejestrowaniu) wyświetla się w tym przypadku napis GR8 i wtedy wciskamy okrągły przycisk po prawej stronie wewnątrz kółka "dial" i przytrzymujemy w tej pozycji, aż wyświetli się napis: "Bind successed".  Potem jeszcze raz ten sam przycisk wciskamy, aby zatwierdzić "OK"

i po robocie.

Z drugiej strony, to nawet się z tego teraz cieszę. Gdyby mi się bindowanie wcześniej powiodło, to miałbym Horusa z firmware źle działającym, często zawieszającym się.

Prawdopodobnie miałbym ogromne problemy ze znalezieniem przyczyny tego stanu rzeczy, a tak wszystko dobrze się skończyło i znowu czegoś się nauczyłem.

Nie mam pretensji do firmy FrSky.  Przeczytałem bardzo uważnie całą instrukcję i nie ma w niej ani słowa na temat dłuższego przytrzymania okrągłego przycisku w kółku "dial" pod koniec procesu bindowania, bo jest ona napisana na przykładzie nadajnika FrSky Taranis X-Lite Pro i dlatego utknąłem pod sam koniec bindowania.

Przede mną teraz drugi etap.

Czeka mnie bindowanie tych wszystkich odbiorników opisanych powyżej i na deser ARCHER GR8 z Horusem X10S.

Prawdopodobnie czeka mnie "kitowanie" (o takim terminie przeczytałem  na tym forum) Horusa X10S, aby móc zbindować te odbiorniki pracujące w firmware ACCST V. 2.1.0.

Spróbuję pogłówkować, może samemu się z tym problemem uporam, a może ktoś z Was mi pomoże?

Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.

Dam Wam znać jak najszybciej, gdyby i tutaj udało mi się samodzielnie uporać z tym zadaniem.

Pozdrawiam wszystkich.

Mariusz Kasprzak
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do: