2018-01-25, 10:55
Cytat: Dnia 19.01.2018 o 11:29, komarkus napisał:
Nie sądzę. Podświadomie szukasz winnych, a sam popełniłeś kardynalny błąd. Źle dobrałeś sobie aparaturę! Ja osobiście tak ważne rzeczy kupuję po długich analizach, zasięgnięciu opinii, obczytaniu tego co dostępne. Zawczasu wiedziałem, że będę używał OpenTX, że nie jest on prosty ale ma bardzo istotne zalety, że telemetria będzie dla mnie ważna, że radio ma być nie tanie ale przyszłościowe i na lata. A Ty po prostu kupiłeś aparaturę i dziwisz się, że jest inna niż zakładałeś (zbyt nowoczesna).
Skoro dajesz sobie radę z OpenTX, za niedługi czas polubisz i docenisz Horusa, nie pozbywaj się go pochopnie.
Podzielam również to co napisał kolega komarkus.
Na swoim przykładzie mogę powiedzieć że do Taranisa i do Open TX dojrzewałem baaardzo długo, wcześniej używając TG9X z oryginalnym softem.
Potem nastąpiła zmiana na ER9X który jest bardzo podobny do Open... a w rezultacie przesiadka na Taranisa i tak samo było by w przypadku Horusa.
Zakup radia z takim softem był jak najbardziej świadomy i słowa złego nie mogę powiedzieć. Oczywiście na początku byłem zakłopotany widząc mnogość możliwości konfiguracyjnych itp. Sporo pozytywnych opinii czytałem że na spokojnie radio jest do ogarnięcia i tak też się stało. Jeśli z czymś nie mogłem sobie poradzić atakowałem ,,wujka Google,, i rozmaite fora ,przy okazji dowiadując się nowych ciekawych rzeczy.
Natomiast nie przyszło mi nigdy do głowy aby mieć do kogoś pretensje że nie odpowiedział na zadane pytanie, a czasem tak bywało że pytanie zostawało bez odpowiedzi.
I nie chodzi o to czy aparatura kupiona w 77Hobby czy u innego dystrybutora.