Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jestem zainteresownay FRSKY HORUS X12S. Mam kilka pytań

Nie znam tego modułu, ale ze zdjęć wygląda, że jest to moduł w standardzie JR/Graupner (firmy Graupner, więc bez zaskoczenia) i jako taki powinien pasować do Taranisa / Horusa. Dla pewności można sprawdzić rozkład pinów:

Gniazdo modułów nadajników FrSky

Ale jeśli to standardowy moduł JR, to nie powinno być problemów.

Drążki akcesoryjne są dostępne: https://77hobby.pl/szukaj.html/szukaj=drążek x12s/opis=tak/nrkat=tak/kodprod=tak

System FrSky bez problemy wspiera do 16 kanałów, które możne wyprowadzić na porty PWM w modelu. Można to zrobić na wiele sposobów:

Polecam pokrewne artykuły naszego Warsztatu FrSky:

System FrSky wykorzystywany jest przez modelarzy latającymi modelami dowolnej skali. Generalnie nie jest to już nowy system. Jest na rynku od kilku dobrych lat i zdążył wyrobić sobie markę. DHT-U to produkt już nie produkowany. Nie do końca rozumiem jednak, jaki związek ma moduł nadawczy z wielkością modelu (jeśli to miałeś na myśli).
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Jestem zainteresownay FRSKY HORUS X12S. Mam kilka pytań - przez tomeks - 2018-03-30, 15:52
Jestem zainteresownay FRSKY HORUS X12S. Mam kilka pytań - przez MAK - 2018-03-31, 11:03
Jestem zainteresownay FRSKY HORUS X12S. Mam kilka pytań - przez tomeks - 2018-03-31, 15:25
Jestem zainteresownay FRSKY HORUS X12S. Mam kilka pytań - przez MAK - 2018-03-31, 15:39

Skocz do: