Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jaki moduł FrSky do odbiornika XM.

Dzien dobry wszystkim!

Jestrm zupełnym swieżakiem w kwestii FrSky, zupełnie nie orientuję się w tej mnogości odbiorników i modułów TX i tego co z czym się dogada, a co nie.

Z tego powodu proszę o poradę: jaki moduł TX będzie się bindował z odbiornikiem XM? Dorobiłem się klona TinyWhoopa i chciałbym go jakoś ulotnić, a dysponuję "tylko" Aurorą 9 ze standardowym modułem Spectra.

Kolejne pytanko: widziałem przeróżne mody Aurory na inne moduły i chociaz sam nigdy czegoś takiego nie robiłem, to nie będę miał problemów z elektroniką. 

Z tego co zrozumiałem do aurory podejdzie kazdy moduł na sygnał PPM, wystarczy z aparatury na moduł FrSky dostarczyć 3 kabelkami z odpowiednich wyprowadzeń zasilanie i sygnał TX? Oczywiście jestem w pełni świadom że z telemetrią na ekranie aparatury się zegnam, ale reszta najważniejszych opcji dla 9 kanałów będzie dalej działać? Bindowanie z użyciem przycisku na module?

Sam moduł chciałbym wybebeszyć z obudowy i zaszyć we wnętrzu aparatury. Czy ma szanse działać przełączanie modułów (oczywiście przy wyłączonej aparaturze) dwusekcyjnym przełącznikiem (taki standardowy z elektronicznego, zazwyczaj niebieski :P), który przełączałby odpowiednio linię TX i Vcc, zaś masa modułów byłaby stała? Bo ciężko znaleśc dyskretny przełącznik o większej liczbie sekcji.

Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam!

Janusz
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Jaki moduł FrSky do odbiornika XM. - przez Villen - 2018-07-18, 14:16
Jaki moduł FrSky do odbiornika XM. - przez MAK - 2018-07-19, 01:26
Jaki moduł FrSky do odbiornika XM. - przez Villen - 2018-07-19, 07:15

Skocz do: