Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Fw update error not responding POMOCY

Hej, męczę się już od kilku dni, przy każdej próbie whrywania nowego softa na odbiornik (xm+), testowane też na innych wywala błąd z tematu. Co dziwne ten sam błąd pojawia się podczas próby wgrania oprogramowania na wewnętrzny moduł xjt. Radio zaktualizowane do najnowszej wersji, próbowałem również na starszych. Jakieś podpowiedzi?
Odpowiedz

Nie opisałeś sposobu, w jaki robisz aktualizację. Trudno coś podpowiedzieć. A baza wiedzy jest Ci znana?
https://77hobby.pl/warsztat-frsky-nc-1.html

PS. Coś podobnego pojawia się podczas niepoprawnej aktualizacji za pomocą programatora (np. STK) i programu "frsky_update_sport".  W procedurze jest taki haczyk, polegający na tym, że aktualizowany odbiornik podłącza się dopiero po wybraniu fw.
Odpowiedz

Cześć, sorry, że z takim opóźnieniem. Radio to QX7 Accst bo tego też ie napisałem, oprogramowanie na xm+ wgrywałem przez s.port oraz tylne piny, za każdym razem ten sam błąd. Na moduł xjt też przez kartę naciskając "flash int. module" jednakże bez sukcesu. Jedyne co udało się wgrać to nowe oprogramowanie na radio przez kartę SD na open tX 2.3 oraz zaktualizować bootloader do tej wersji. Wgrałem też pliki SD do tej wersji. Wydaje mi się, że może to wynikać np z jakiegoś dziewngo softu na module xjt, da się go jakoś zresetować? albo np całe radio tak aby nawet oprogramowania się wyzerowały. Pozdro!
Odpowiedz

Pomysł może i głupi, ale spróbuj zmienić (skrócić) nazwę pliku do 8 znaków (nie wliczając rozszerzenia), no i nie ma być to *.zip (wiem, też głupie, ale nauka radziecka zna różne przypadki)
Odpowiedz

Nie zmieniło się nic :/

Odpowiedz

Nagraj telefonem filmik i wrzuć na YT - co i jak robisz. Unikniemy zgadywanki.
Odpowiedz

w zasadzie racja, powinienem to od razu zrobić. Sprawa wygląda następująco:

Odpowiedz

Nie widzę nic szczególnego.

Spróbuj podmiany karty SD na nie większą jak 32GB i świeżo sformatowaną na FAT32. Upewnij się, że nadajnik potrafi czytać pliki z SD.

Spróbowałbym jeszcze aktualizacji modułu RF na ACCESS. Na obudowie nadajnika masz co prawda napisane ACCST, ale Q X7 występują w obu wersjach i być może coś się zamieszało ...
Odpowiedz

Skocz do: