Liczba postów: 58
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Witam . Czy ktoś z szacownego grona kolegów na tym forum wgrywał do nadajnika Horus X10S Expres nowe oprogramowanie od FrSky ETHOS ? Wgrałem sobie symulator ETHOS na PC i konfigurowałem modele samolotu , szybowca . Nadajnik mam na OpenTx i chciałbym wgrać opr. ETHOS i nie wiem jak się za to zabrać . Czy ktoś coś na ten temat ?
Liczba postów: 18
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Nie to, że zazdroszczę, bo na mojego taranisa nie ma tego systemu ... ale ja bym się poważnie zastanowił nad dwiema sprawami:
1) Co takiego, poza wodotryskami, da mi Ethos, czego dać mi nie może Otx
2) Czy to co mi da Ethos jest aż tak wartściowe, żeby wchodzić w beta testy, flashowanie co release (być może tracąc konfigi), zgłaszanie błędów i czekanie na ich rozwiązanie i/lub cofanie się do poprzednich wersji
Może gdybym miał niepotrzebnego mi Horusa, który leży i się marnuje to może jeszcze bym się zdecydował ale na bank nie zrobiłbym tego z moim głównym nadajnikiem
Liczba postów: 18
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Też nie mam zamiaru filozofować nad wyższością systemów, szczególnie, że w Otx jestem nowy a Ethosa nie znam wcale. Zajrzałem na githuba jak często się releasują i wychodzi, że co kilka/naście dni i mnie osobiście nie chciałoby się tak często flashować a i za każdym razem jest cień szansy, że coś nie pyknie.
Gratuluję zakupu i życzę cierpliwości