2021-06-28, 08:30
Witam,, czy ktoś miał taką dolegliwość odbiornika R9mm mini że po sparowaniu dioda zielona i czerwona świeci, radio łapie zasięg nadajnika i telemetrię na dosłownie ok 10 sec a następnie ja gubi. Radio flysky nv14 nadal sobie piszczy (nadaje bind) po wybindowaniu (ale wcześniej nie był to problem).
Zaczęło się po akcji:
1. wyskoczyła antenka z gniazda anteny ale delikatnie bez uszkodzeń widocznego gniazda po weryfikacji wrzuciłem antenę ponownie.
2. dokupiłem kolejny r9mm (na ota) zbindowałem i pracuje on normalnie, ale nie wierze że pamięć nadajnika to tylko jeden obiornik i odrzuca ten starszy r9mm
3. protokoły te same fport, softy te same itd. Czy może problemem jest to że tak samo wybieram 1-8 channel telemetry on na obydwu odbiornikach?
4. mógl uszkodzić się fizycznie (ale jak)???
Zaczęło się po akcji:
1. wyskoczyła antenka z gniazda anteny ale delikatnie bez uszkodzeń widocznego gniazda po weryfikacji wrzuciłem antenę ponownie.
2. dokupiłem kolejny r9mm (na ota) zbindowałem i pracuje on normalnie, ale nie wierze że pamięć nadajnika to tylko jeden obiornik i odrzuca ten starszy r9mm
3. protokoły te same fport, softy te same itd. Czy może problemem jest to że tak samo wybieram 1-8 channel telemetry on na obydwu odbiornikach?
4. mógl uszkodzić się fizycznie (ale jak)???