2020-11-09, 17:10
FrSky SCC to proste narzędzie, służące do programowania numeru ID urządzeń SBUS, np. serwomechanizmów, dekodera SBUS, dekodera SD1, etc.
Specyfikacja
Instrukcja użytkowania
UWAGA: Pokrętło roller switch posiada dwie funkcje. Można je lekko obracać (np. w celu zmiany funkcji na wyświetlaczu lub wyboru wartości; pokrętło nie wykonuje jednak pełnych obrotów) oraz przyciskać (np. w celu zatwierdzenia wartości lub wybrania opcji SET).
Specyfikacja
- Wymiary 48 x 67 x 22mm
- Waga 6.7g
- Zakres temperatury pracy -10~45 °C
- Akceptowalne napięcie zasilające 3~16V
Instrukcja użytkowania
- Podłączyć baterię lub podobne źródło napięcia stałego do złącza BAT (uwaga na polaryzację oraz akceptowany zakres napięcia zasilania).
- Podłączyć programowane urządzenie (na przykład serwomechanizm SBUS) do złącza SERVO (uwaga na polaryzację; podłączone urządzenie zostanie zasilone ze złącza BAT, zatem musi akceptować podane tam napięcie zasilania).
- W miejscu wskazanym "servo channel number before set" zostanie wyświetlony aktualnie ustawiony numer SBUS podłączonego urządzenia (np. serwa)
- W miejscu wskazanym "required channel number (01~16)" – oznaczonym na wyświetlaczu "Set-To" – wyświetlany jest numer SBUS, który zostanie zaprogramowany w podłączonym urządzeniu (np. serwie) po wybraniu opcji SET.
- Pokrętłem z lewej strony (ang. roller switch) podświetlić numer "Set-To" lub opcję SET.
- W przypadku podświetlenia numeru "Set-To" przycisnąć pokrętło w celu ustawienie nowego, żądanego numeru SBUS do zaprogramowania w podłączonym urządzeniu SBUS. Nowy numer wybiera się pokrętłem w zakresie 1~16, a jego wartość zatwierdza ponownym przyciśnięciem pokrętła.
- W przypadku podświetlenia opcji SET wystarczy przycisnąć pokrętło, aby zaprogramować wybrany wcześniej numer "Set-To" jako nowy numer SBUS podłączonego urządzenia.
- W przypadku podświetlenia numeru "Set-To" przycisnąć pokrętło w celu ustawienie nowego, żądanego numeru SBUS do zaprogramowania w podłączonym urządzeniu SBUS. Nowy numer wybiera się pokrętłem w zakresie 1~16, a jego wartość zatwierdza ponownym przyciśnięciem pokrętła.
UWAGA: Pokrętło roller switch posiada dwie funkcje. Można je lekko obracać (np. w celu zmiany funkcji na wyświetlaczu lub wyboru wartości; pokrętło nie wykonuje jednak pełnych obrotów) oraz przyciskać (np. w celu zatwierdzenia wartości lub wybrania opcji SET).