Liczba postów: 58
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Witam , posiadam nadajnik Horus x10s z oprogramowaniem FrOs wersja Eu i sporą ilość odbiorników kompatybilnych z tą wersją . Moje pytanie , czy po wgraniu do nadajnika oprogramowania Open Tx w wersji Eu będę musiał przeprogramować odbiorniki ? Trochę przeraża mnie myśl gdy będę musiał to zrobić i od tego uzależniam swoją decyzję . Czytając to forum i nie tylko jestem już bardzo zmotywowany do tego kroku . Czy jest jakaś duża różnica w zasięgu między wersją europejską a Non Eu ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2020-01-07, 23:06 przez
mundek.)
Reputacja:
0
Dzięki za szybką odpowiedź , odnośnie odbiorników , to jeżeli nie mam z nimi żadnych problemów , nie chcę nic zmieniać . Nie jestem być może świadomy tego , dlaczego warto uaktualniać oprogramowanie odbiorników , muszę doczytać temat . Nadajnik uaktualniam do najnowszej wersji , na razie FrOs
Reputacja:
0
Mam tylko dwa odbiorniki pracujące w systemie D8 , pozostałe już w trybie D16 . Oczywiście przyjrzę się bliżej tematowi aktualizacji odbiorników .
Reputacja:
0
W związku z informacją o zalecanej aktualizacji wszystkiego co pracuje w systemie Frsky D16 , mam pytanie . Czy można aktualizować z poziomu nadajnika z FrOs , po wcześniejszym ściągnięciu aktualizacji i zapisanych na karcie SD , odbiorniki ? Z nadajnika z OpenTX wiem że można przy pomocy zwykłego kabelka .
Reputacja:
0
Witam i dzięki za odpowiedź . Mam jeszcze jedno pytanie w związku z aktualizacją . Po ściągnięciu ostatniej zalecanej aktualizacji do Horusa X10S na FrOS , jest dostępna aktualizacja tylko dla wersji z MODE 2 . We wcześniejszych aktualizacjach była wersja zarówno dla MODE 1 i 2 . Czy ma to jakieś znaczenie ? W menu nadajnika na początku programowania nowego modelu jest możliwość wyboru MODE 1 - 4 . Jestem dinozaurem i latam w MODE 1 .
Reputacja:
0
Sprawdziłem , wystarczyło wgrać najnowszą wersję aktualizacji w wersji takiej jak jest , czyli w mode 2 , następnie na kartę pamięci nadajnika wgrać zalecaną aplikację dla modułu wewnętrznego IXJT_ACCST_V2.0.1 . Z poziomu nadajnika po włożeniu karty SD , w menu UPDATE , wykonać aktualizację modułu wewnętrznego nadajnika .
-
Reputacja:
0
Witam , po uaktualnieniu nadajnika Horus X10S i odbiornika RX8R do wersji NEU , nie dają się zbindować . Nadajnik i odbiornik zakupiony w Waszym sklepie w wesji EU LBT . Czy nadajnik i odbiornik zakupiony w wersji Eu da się zaktualizować do wersji NEU ? Wiem że powinno używać się wersji EU i z takowej będę korzystał .
Liczba postów: 217
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Nadajnik i odbiornik muszą mieć tę samą wersję ACCST i tę samą wersję lokalizacyjną (europejska LBT=EU=LBT-EU, lub nieeuropejska FCC=NEU=NONEU). Prawdopodobnie masz coś pomieszane, nie podałeś plików aktualizacyjnych. Jeśli dasz poniższe, będzie dobrze - z nowym ACCST i w wersji EU:
RX8R_ACCST_V2.0.1_LBT.frk
IXJT_ACCST_V2.0.1_LBT.frk