Liczba postów: 8
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Witam,
chcę spróbować nowej dziedziny modelarstwa - FPV
pzdr
Paweł
Liczba postów: 123
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Witaj a latałeś już jakimiś zabawkami czy od razu chcesz próbować "pełnowymiarowych" quadów etc.?
Reputacja:
0
Hej,
od dawna latam samolotami spalinowymi oraz sam je buduje. Od około 2 lat zacząłem latać FPV latającymi skrzydłami, które sam wycinam ploterem ze styropianu i styroduru. Są to loty "wokół śmietnika" do 1 km, gdyż na tyle pozwala mi zasięg standardowej aparatury hitec. Loty są wykonywane w wykorzystaniem kontrolera APM 2.8.
Teraz nabyłem nowy link RC na 868MHz i już pojawił się problem z ustawieniem failsafe przy podłączeniu nowego odbiornika (sygnałem PPM) do kontrolera APM. Pewnie zaryzykuję i polatam bez tej funkcji, ale jest to słaby pomysł.
pzdr
Paweł
Reputacja:
0
To o jakiej nowej dziedzinie pisałeś? bo z tego co teraz napisałeś to Ty stary wróbel w modelarstwie jesteś ;)/emoticons/wink.png">
Reputacja:
0
Kiedyś było więcej czasu na modelarstwo :-) FPV dla mnie to ciągle nowa dziedzina. Postęp jest niesamowity!
Reputacja:
0
Spoko Ja pierwszy raz w FPV wystartowałem niespełna rok temu od razu racery fpv
Reputacja:
0
ostro, od razu na głęboką wodę! Podłączyłem się kiedyś goglami pod nadajnik video z takiego racera - szaleństwo!
Reputacja:
0
Jak dla mnie najfajniejsze hobby w stosunku do ceny zapraszam do obejrzenia mojego kanału z lotów na YT nazwa Rook FPV pozdrawiam :)/emoticons/smile.png">