2018-01-01, 21:45
Kupiłem przed świętami u Was X9D Plus i z tydzień później odbiornik X8R i mam problem z bindowaniem. Na opakowaniu nadajnika mam naklejkę EU-LBT więc zakładam, że ma firmware nowy europejski. Z Taranisie tam gdzie opcja wyboru wewnętrznego modułu nadawczego mam do wyboru None, D16 i LR12 więc posiłkując się tym artykułem: http://www.dronetrest.com/t/frsky-eu-lbt-firmware/1666 stwierdziłem, że mam również wersję EU-LBT (bo jakby było jeszcze do wyboru D8 to bym miał wersję International, a jakby było tylko None i D16 to bym miał pewnie wcześniejszą starą wersję firmware EU).
Mimo tego, że mam wersję EU-LBT (przynajmniej wg naklejki na opakowaniu) w X8R i EU-LBT w X9D Plus to nie mogę zbindować odbiornika - mam na stałe świecący czerwony i zielony po wciśnięciu F/S na odbiorniku, co znów wg tego filmu:
oznacza, że mam oznakę typową dla niezgodności firmware jeśli chodzi o wersje International / EU-LBT. Teraz pytanie: czy mam się już zabierać za jakiś update firmware, czy coś pominąłem przy bindowaniu, że mi X8R tak świeci bez reakcji?
Mimo tego, że mam wersję EU-LBT (przynajmniej wg naklejki na opakowaniu) w X8R i EU-LBT w X9D Plus to nie mogę zbindować odbiornika - mam na stałe świecący czerwony i zielony po wciśnięciu F/S na odbiorniku, co znów wg tego filmu:
oznacza, że mam oznakę typową dla niezgodności firmware jeśli chodzi o wersje International / EU-LBT. Teraz pytanie: czy mam się już zabierać za jakiś update firmware, czy coś pominąłem przy bindowaniu, że mi X8R tak świeci bez reakcji?