Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ETHOS -Aktualizacja oprogramowania Frsky Tandem x20s bez zbędnych ceregieli w paru słowach - sprawdzone

Zamieszczę krótki tekst który zainteresowanym może pomóc .

Najnowsze aktualizacje -Pliki pobrane ze strony frSky 

TANDEM_flasz.zip z dnia 2021-11-04

TANDEM_SD.zip     z dnia 2021-11-26

X20S-UE.zip       z dnia 2021-11-05

Zaczynamy od aktualizacji TANDEM_flasz.zip nie zawsze konieczne ale na wszelki wypadek można zrobić 

1. Kopiujemy z rozpakowanego folderu aktualizacji TANDEM_flasz.zip  plik 

O nazwie bitmaps do pamięci wewnętrznej radia ( Flasch 8mb w radiu ) jeżeli system wykryje plik o takiej 

samej nazwie ,kliknij przycisk zamień by uzyskać najbardziej aktualne pliki ( jak trzeba to do skutku )

2.Teraz aktualizacja pamięci Micro SD ( pamięć Micro SD wkładana do radia ) 

otwieramy pamięć Mikcro SD włożoną do radia , następnie otwieramy folder X20_SD ( oczywiście odpowiednim programem - ( ja używam WinRar)    i kopiujemy pliki na kartę Micro SD 

zamontowaną w radiu i tym razem gdy system wykryje pliki o takiej samej nazwie klikamy zamień by mieć najnowsze pliki .

3.Teraz nadszedł czas na aktualizację ETHOS ( system operacyjny radia ) w moim wypadku chcąc mieć wersję EU ,folder X20S-UE.zip.

Możliwe jest wgranie zamiennie z tej samej  aktualizacji oprogramowania integrującego X20-FLEX.zip dającego możliwość wyboru regionu  zamiast X20-UE.zip.

otwieramy folder  skompresowany ( jak w każdym wypadku aktualizacji) o nazwie X20S-EU.zip albo FLEX . W rozpakowanym folderze  znajduje się tylko

plik o nazwie .bin. Ten plik musi być skopiowany do katalogu głównego karty Micro SD zamontowanej w radiu , nie może być 

umieszczony w żadnym folderze i nie może być zmieniana jego nazwa . Po aktualizacji plik ten zostanie automatyczne usunięty .

Po skopiowaniu plików ze skompresowanych  folderów wracamy do radia .Radio nadal podłączone do poru USB komputera i radia ,

aby rozpocząć aktualizację odłączamy kabel USB od radia , po odłączeniu kabla USB rozpoczyna się automatycznie proces

aktualizacji ,po zakończeniu procesu  Wyłączamy radio a po wyłączeniu włączamy ponownie , sprawdzamy aktualizacje w radiu w folderze  info , czy aktualizacje

Łopatologia ale skuteczna i bezproblemowa 
Odpowiedz

Hej, 

Skąd pobrałeś pliki z listopada? są to wersje testowe czy skończone? bo na stronie frsky w dziale download są z września.
Odpowiedz

Wydania · FrSkyRC/ETHOS-Feedback-Community · GitHub
Odpowiedz

Przepraszam , ten link nie wchodzi . Na stronie FrSky wejdź w ETHOS , systemy operacyjne do pobrania ,wybierz Tandem X20S i tam są wszystkie wersje oprogramowania .
Odpowiedz

Tak jak pisałem są to wersje alfa czyli testowe. Nie jest to skończona aktualizacja. Te widać na stronie frsky.
Odpowiedz

Na stronie FrSky w zakładce DOWNLOAD jest dostępna wersja v1.0.11 . Natomiast na stronie o której pisałem są dostępne wersje testowe , w tej chwili już Etos 1.1.0 alpha 8 ,

poniżej jest dostępna oficjalna wersja z 5 listopada 2021r 1.014 .
Odpowiedz

Witam wszystkich.

Stałem się szczęśliwym posiadaczem apki X20S i mam prośbę do osób znających się na rzeczy.

Dokładnie chodzi mi o pomoc w aktualizacji i ustawieniu radyjka.

Jeśli ktoś zgodził by się pomóc to bardzo proszę o kontakt pod :  makler3@onet.eu

Dzięki i pozdrawiam 
Odpowiedz

Cześć wszystkim.

Nie dawno stałem się szczęśliwym posiadaczem radyjka X20S i mam prośbę.

Czy znalazł by się ktoś kto łopatologicznie pomógł by zaktualizować i poustawiać apkę ? 

Jeśli tak to proszę o kontakt pod adresem :   makler@onet.eu

Dzięki i pozdrawiam
Odpowiedz

Skocz do: