pol4565 0 Posted July 23, 2019 Witam, chcę spróbować nowej dziedziny modelarstwa - FPV pzdr Paweł Quote Share this post Link to post Share on other sites
RookFPV 6 Posted July 25, 2019 Witaj a latałeś już jakimiś zabawkami czy od razu chcesz próbować "pełnowymiarowych" quadów etc.? Quote Share this post Link to post Share on other sites
pol4565 0 Posted July 25, 2019 Hej, od dawna latam samolotami spalinowymi oraz sam je buduje. Od około 2 lat zacząłem latać FPV latającymi skrzydłami, które sam wycinam ploterem ze styropianu i styroduru. Są to loty "wokół śmietnika" do 1 km, gdyż na tyle pozwala mi zasięg standardowej aparatury hitec. Loty są wykonywane w wykorzystaniem kontrolera APM 2.8. Teraz nabyłem nowy link RC na 868MHz i już pojawił się problem z ustawieniem failsafe przy podłączeniu nowego odbiornika (sygnałem PPM) do kontrolera APM. Pewnie zaryzykuję i polatam bez tej funkcji, ale jest to słaby pomysł. pzdr Paweł Quote Share this post Link to post Share on other sites
RookFPV 6 Posted July 25, 2019 To o jakiej nowej dziedzinie pisałeś? bo z tego co teraz napisałeś to Ty stary wróbel w modelarstwie jesteś Quote Share this post Link to post Share on other sites
pol4565 0 Posted July 25, 2019 Kiedyś było więcej czasu na modelarstwo :-) FPV dla mnie to ciągle nowa dziedzina. Postęp jest niesamowity! Quote Share this post Link to post Share on other sites
RookFPV 6 Posted July 25, 2019 Spoko Ja pierwszy raz w FPV wystartowałem niespełna rok temu od razu racery fpv Quote Share this post Link to post Share on other sites
pol4565 0 Posted July 25, 2019 ostro, od razu na głęboką wodę! Podłączyłem się kiedyś goglami pod nadajnik video z takiego racera - szaleństwo! Quote Share this post Link to post Share on other sites
RookFPV 6 Posted July 25, 2019 Jak dla mnie najfajniejsze hobby w stosunku do ceny zapraszam do obejrzenia mojego kanału z lotów na YT nazwa Rook FPV pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
MAK 24 Posted July 27, 2019 Dnia 23.07.2019 o 16:52, pol4565 napisał: Witam, chcę spróbować nowej dziedziny modelarstwa - FPV pzdr Paweł Witaj na forum :). Quote Share this post Link to post Share on other sites