RookFPV 6 Posted November 23, 2020 Próbuję zrobić przełącznik "Arm" dla motoszybowca który nie posiada FC (Opieram się na samym OTX) Warunki które nałożyłem na uzbrojenie to. 1 Przepustnica musi być opuszczona 2 Przełącznik 2 pozycyjny musi być włączony <---- tylko to działa tak jak widać na screenie 3 Przełącznik 2 pozycyjny nie aktywuje przepustnicy jeżeli jej wartość będzie większa jak -100 <---- tu pojawia się problem Co powinienem tu dodać aby spełnić wszystkie warunki wyżej opisane ? próbowałem z bramką logiczną "AND" ale coś nie wychodzi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
modelhobby 2 Posted November 27, 2020 Ja mam coś takiego ustawione w moim radiu jak w pliku załącznika. Wycięte wszystko oprócz GAZU. Plik z OTX 2.0. Otwórz i porównaj. Po zassaniu zmień rozszerzenie na .eepe . Quote Share this post Link to post Share on other sites
modelhobby 2 Posted November 27, 2020 Ja mam coś takiego ustawione w moim radiu jak w pliku załącznika. Wycięte wszystko oprócz GAZU. Plik z OTX 2.0. Otwórz i porównaj. Po zassaniu zmień rozszerzenie na .eepe . Nie można przesłać żadnego pliku oprócz grafiki. podaj maila to podeślę. Quote Share this post Link to post Share on other sites
RookFPV 6 Posted November 27, 2020 meskefkn@gmail.com jak możesz to tutaj wyślij z tym że Ja mam otx 2.3.10 ale i tak jestm ciekaw jak wygląda kombinacja w Twoim pliku 😜 Quote Share this post Link to post Share on other sites
RookFPV 6 Posted November 27, 2020 Spoko tylko tu masz włączoną opcje "odcięcia gazu" i działa to identycznie jak to co na screenie, nie spełnia warunku 1 i 3 😜. W pewnym momencie wydawało mi się że problem rozwiązałem ale niestety "Duraction" można ustawić na max 25s gdyby było można włączyć nieskończony czas to by to działało. Ps. "Duraction" wpisuje się w przed ostatniej kolumnie w linijce na 1 screenie i działa to tak że jeżeli "LO1" przestaje spełniać warunki to czas wpisany w "Duraction" podtrzymuje ten warunek mimo wszystko a niestety max 25s można wklepać. Quote Share this post Link to post Share on other sites
RookFPV 6 Posted November 27, 2020 Zrobiłem to zupełnie inaczej teraz działa idealnie i spełnia wszystkie warunki. Jeżeli przepustnica będzie powyżej -100 to przełącznik którym uzbrajamy nie spowoduje gwałtowanego podniesienia przepustnicy (najpierw będzie trzeba ją opuścić do zera) lub po prostu na opuszczonej przepustnicy włączyć przełącznik. I to wszystko za pomocną 3 linijek w funkcjach logicznych, niestety gdy zrobiłem to bardzo podobnie w 2 linijkach to pojawiał się mały błąd ale to nieważne. Jak jesteś tym zainteresowany to wklep sobie to co na screenie i obserwuj co się dzieje z kanałem przepustnicy gdy nie jest uzbrojona i gdy próbujesz ją uzbroić gdy nie jest opuszczona. Oczywiście można to ładnie rozbudować o komunikaty głosowe Ps. pamiętaj aby to co w specjalnej funkcji widać na screenie zastosować jako "invert" Quote Share this post Link to post Share on other sites