2020-04-18, 22:33
Niestety aż takim fachowcem nie jestem aby rezystorów na płycie szukać i je sprawdzać. Ale luty pod gniazdem na płycie sprawdzałem, są ok. Sprawdzalem tez prąd na pinach gniazda. Na moim zdjęciu widać wtyczkę tego gniazda. Sprawdzając na analogicznych pinach gniazda, na płycie, wyszlo że 3.5 volta mam po zwarciu czarny/żółty i czarny/czerwony licząc od lewej. To są wyjscia dla SB. Natomiast dla SA mam 3.5 volta po zwarciu zielony/czerwony i czarny/zielony. Stąd wnioskowalem, że mój GND to kabel zielony podłączony na switchu SA do pina dolnego a nie środkowego. Dlatego też robiłem próbę z zamianą kabelków ale jedyny efekt był taki jak wcześniej pisałem. Pozycji środkowej dalej brak. W płytę ingerować nie będę. Radio samo w sobie jest ok. Naprawdę jestem zadowolony, szkoda tylko że zamiast kupić je w Polsce to kupiłem w Chinach. No cóż za glupotę trzeba płacić. Tak miałbym gwarancję a teraz nie. Ale jest jeszcze ta sprawa kalibracji nadajnika. Może ją źle zrobiłem? Jakiś link jak to zrobić poprawnie? Sorry ale to mój pierwszy model. Same problemy ale walczę dalej. Jutro dziewiczy lot.