2018-10-07, 16:09
Cytat: 34 minuty temu, zaremba1991 napisał:
Dokładnie idzie zima będzie więcej czasu. Do wersji Opentx 2.2.2 jeśli mi powiecie jak robi się nagrywa i zapisuje dźwięki od nowa np. jako czytanie przez ivone chyba że wolicie jakoś inaczej. Ściągnę programy jakie trzeba pokarze żonie i ona to w wolnym czasie wszystko pozamienia na PL wersje. Proszę tylko o wytłumaczenie jak i podanie linków do programów których będę potrzebował. (Sorki że chcę wszystko podane jak na tacy, lecz jestem we pracy i jeszcze zimy nie ma :D) Ale dzwięki przerobie i wstawie linka do paczki gdy będą gotowe.
Jak zrobić pliki dźwiękowe jest opisane tutaj:
https://kowalscyrc.wordpress.com/opentx-komunikaty/
Tworzenie od nowa raczej nie będzie najlepszym rozwiązaniem - sporo roboty. Łatwiej będzie wykorzystać to co jest, dopasować nazwy istniejących plików do oczekiwanych komunikatów, dograć komunikaty brakujące, powywalać zbędne duplikaty z różnymi nazwami. Oparcie się na angielskim z dystrybucyjnej SD niekoniecznie będzie idealne, np. plik z "minus" nazywa się 0111.wav a ja mam z nazwą 0118.wav i działa. Trzeba to wszystko prześledzić, znaleźć błędy. Potem dopasować nazwy i dograć braki. Trochę poprawek już zrobiłem, dlatego proponuję wziąć do obróbki moją wersję (kto chce, proszę podesłać na priv swój mail, podeślę paczkę). Mógłbym zbierać wszystkie uwagi z testów i analiz i dokonywać poprawek. Braki mógłby dograć Marcin z linku powyżej, to jest załatwialne, i na jego stronie można by umieszczać najnowsze wersje.
@JerzyR, przeanalizuję system.zip, wszystko może się przydać.