2018-10-09, 19:29
Cytat: 47 minut temu, zaremba1991 napisał:
... A co do map, to wysłałem dzisiaj kilka meili, jeden z nich powędrował do osoby, która rozwija Opentxa. Kolejne wysłałem do Joshua Bardwell-a i jeszcze 2 innych osób które coś mogą wiedzieć albo nam jakoś pomogą to wyciągnąć. Gdy będę miał jakiekolwiek odpowiedzi podzielę się z wami.
Twórcy raczej mają jakiś algorytm tworzenia komunikatów w danym języku. To by sporo wyjaśniało.
Przyszedł mi go głowy taki pomysł awaryjny, aby zrobić mapę od tyłu. Można by łatwo wygenerować dla "system" pliki dźwiękowe z istniejącym nazewnictwem, ale zawierające kolejne liczby. Podczas testowania dość łatwo można by było po wypowiadanych liczbach zidentyfikować, w którym pliku co powinno być aby było prawidłowo. Raczej da się w ten sposób poznać ideę wykorzystania pl. Pliki dźwięków, które nie wystąpiły w testach można zostawić dopuźniejszego uzupełnienia (kiedyś gdy miało by być np. "stóp na godzinę" a pojawiło się np. "dwieście dziewięćdziesiąt pięć" i to głosem Zary, wiadomo by było co i gdzie trzeba poprawić).
Żmudna robota ale myślę, że skuteczna. Zawartości sporej części plików nie trzeba ruszać, bo są prawidłowe. OpenTX Speaker byłby w tej robocie nieoceniony.
Dla fanów OS X jest program Mac Sound Generator do tworzenia komunikatów. Może on definitywnie załatwia sprawę, tak jak kiedyś Speaker?