Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tandem X20

witam,,czy ktoś próbował zblindować odbiornik z nadajnikiem,przed zblindowaniem mruga czerwona dioda,a jak zblinduje mignie zielona a następnie świeci się na różowi  i serwa nie działają,czyli nie zblindowało,co robię nie tak ?
Odpowiedz

Witam , jaki odbiornik i w jakim trybie próbujesz go  bindować .
Odpowiedz

Witam ,odbiornik R8 PRO na 2.4,próbowałem zgodnie z instrukcją , zarejestrowałem go w nadajniku ,potem powinienem go zbindowac ale nic sie nie dzieje miga zielona i czerwona dioda,coś zle robie
Odpowiedz

Witam , po zarejestrowaniu wyłącz zasilanie odbiornika , włącz bindowanie w nadajniku i włącz zasilanie odbiornika . Powinien się zbindować .
Odpowiedz

Witam,próbwałe w ten sposób,po podłączeniu zasilania odbiornika dioda pali się na różowo ,następnie jak zarejstruje odbiornik dioda zaczyna migać czerwony  zielony,jak odepne zasilanie odbiornika i ponownie podłącze (gdy w nadajniku włącze bindowanie)dioda w odbiornik świeci sie znowu na różowo,
Odpowiedz

Witam,już wiem co zle robiłem,bindowanie w nadajniku i włączć zasilanie odbiornika ale bez przycisku bindowania,samo zasilanie podpiać.I teraz działa.

A mam teraz inne pytanie jak podpiąć czujnik gps i uruchomić telemetrie ?
Odpowiedz

Do zbindowanego odbiornika podłącz wszystkie czujniki, które zamierzasz wykorzystywać.Uruchamiasz odbiornik i nadajnik, a następnie w nadajniku odpalasz funkcję poszukiwania czujników. Powstanie lista dostępnych informacji/parametrów opartych na wskazaniach wykrytych w systemie czujników. Dalej trzeba potrzebne wskazania przypisać do poszczególnych ekranów Telemetrii. To tak w dużym skrócie.
Odpowiedz

@MarioM – tutaj masz w szczegółach: https://77hobby.pl/telemetria-opentx-21-n-18.html
Odpowiedz

Skocz do: