Liczba postów: 17
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Witam. Mam zamontowany ten odbiornik w dronie i ciągle mam komunikat ze strony kontrolera o braku sygnałów z odbiornika co powoduje nagły upadek. Chciałem ustawić w odbiorniku failsafe ale nie działa. Według instrukcji wystarczy przy zbindowanym odbiorniku ustawić żądane parametry na aparaturze (mnie interesuje gaz i uzbrojenie drona) i przycisnąc na mniej niż sekundę przycisk na odbiorniku a prawidłowy proces zostanie potwierdzony dwukrotnym mignięciem zielonej diody i tak się dzieje u mnie lecz failsafe nie działa. Z poziomu aparatury X9 lite też ustawiałem i zero reakcji. Oprogramowanie w odbiorniku wgrałem najnowsze i nic to nie zmieniło. Co może być nie tak?
Liczba postów: 217
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Może lepiej ustawić failsafe na kontrolerze? Łańcuch sterowania (braku sterowania) będzie krótszy.
A odbiornik ogólnie (w testach zasięgu) zachowuje się poprawnie?
Reputacja:
0
Jeśli chodzi o zasięg to nie dokońca jest ok. O ile można wierzyć rssi bo wyczytałem że dla xm+ wskazania na poziomie ok. 45% to już prawie utrata sygnału a ja takie wskazania mam przy odległości ok 100m w otwartej prestrzeni. Aparatura jest ok. bo latam na niej samolotami i nie ma problemu.
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Albo antena źle łączy albo układ nadawczy uszkodzony z powodu braku poprawnego zainstalowania wtyczki w odbiorniku.
Nie przycięło Ci anteny gdzieś w śmigle ?
Reputacja:
0
Napisałem jasno że inne modele na tej aparaturze dziełają prawidłowo więc nie ma się co czepiać modułu nadawczego.