Liczba postów: 47
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Witam.
Posiadam radio Taranis Plus i chciałem włączyć polskie menu. Jak to zrobić
Mam OpenTx w wersji 2.1.9, a na komputerze mam zainstalowany program OpenTX Companion 2.1 i gdy kliknę na sprawdź aktualizacje, to pokazuje, że nie ma nowszej.
Reputacja:
0
Rozumiem.....
A czy ma znaczenie, z którego programu korzystam ?
OpenTx Companion 2.0 (FrSky Taranis X9D + i Turnigy 9XR-Pro), czy z OpenTx Companion 2.1 (FrSky Taranis X9E "pulpit") ?
Liczba postów: 615
Liczba wątków: 56
Reputacja:
0
Najlepiej sobie ujednolicić - polecam do OpenTX serii 2.1.
Seria 2.1. ma przepisaną od nowa obsługę telemetrii. O wiele bardziej elastyczną od implementacji z serii 2.0. Mamy o tym cały artykuł w Warsztacie FrSky.
Reputacja:
0
Jest problem.....
Gdy klikam na "pobierz firmware" pasek dochodzi do 99% i się zatrzymuje.Nic więcej się nie dzieje.
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Podbijam temat :);)
Pozdrawiam
Reputacja:
0
Udało mi sie wgrac, najnowszą wersję Taranisa do radia, ale dalej mam problem z zbindowaniem odbiornika S6R, postepuje zgodnie z instrukcją, myslalem wlasnie ze brak nowego oprogramowania, to problem ze zbindowaniem...
poprzednia wersja byla z 2016r.
Liczba postów: 89
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Skoro wgrałeś nowe openTX no to ok. Ale to poniekąd nie ma (prawie) nic wspólnego z bindowaniem.
Niestety firma FrSky zrobiła taki bur.el ze sprzętem, że głowa mała.
Może osobny wątek z opisem sprzętu, krok po kroku co robisz?
Reputacja:
0
OK, wiec w moim przypadku wgranie najnowszego firmware na karte SD i wgranie do radia, pomogło i odbiornik juz sie binduje, ale teraz nie widzi kanałow na monitorze kanałow w radiu.. tylko CH1 jest na maksymalnym wychyleniu i nawet nie drgnie
Liczba postów: 57
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
A masz wogóle skonfigurowany jakiś model w radiu? Tutaj wszystko trzeba ustawić. Masz ustawione wejścia , mixy.
W Companion jest kreator ustawień modelu. Automatycznie ustawi kanały według tego co mu podasz. Na początek wystarczy. Wgrasz do radia i będzie wszystko na monitorze kanałów widać.
Reputacja:
0
Po resecie radia do ustawien fabrycznych, wrócily kanały :)