Liczba postów: 17
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Witam. Właśnie kupiłem nową aparaturę wraz z odbiornikiem X8R wszystko co mnie na dzień dzisiejszy interesuje to prawie opanowałem, niestety nie wiem dla czego serwa hs-322HD mają znacznie ograniczone maksymalne wychylenia, tak na oko to wychylają się na ok. 70%. W opcjach serw regulacje typu kierunek, max wychylenie czy krzywe, expo to wszystko działa ale tylko do tych 70%. Jest jeszcze funkcja zwiększenia maksymalnych wychyleń do 150% i to poprawiło sytuację ale nadal nie jest to pełne wychylenie. Na inncj aparaturze , starej sanwie jest max wychylenia. Co może jeszcze odpowiadać za brak pełnego wychylenia?
Liczba postów: 612
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Czy monitor kanałów pokazuje maksymalne wychylenia na danych kanałach?
Reputacja:
0
Jeśli monitorem kanałów jest okno główne na którym widać pozycje przełączników i wychylenie drążków w kwadratowych polach to tu jest ok. Przy wychyleniu drążków na max. to punk w okienku przemieszcza się prawidłowo do krawędzi okienka.
Reputacja:
0
Nie, monitor kanałów uruchamia się przytrzymując dłużej przycisk MENU, będąc w konfiguracji modelu. Pokazuje to stan kanałów na wyjściu OpenTX.
Reputacja:
0
Mając na ekranie ekran główny pokazujący wybrany model i pozycje drążków, naciskam menu i mam do wyboru 12 stron ustawień i na każdym próbowałem przytrzymywać menu ale nie pokazuje się monitor kanałów. Tak samo próbowałem z ekranu głównego przytrzymuję menu i wchodzę w radio setup tu mam 7 stron ustawień i również próbowałem przytrzymywać menu co nic nie dało. Można prosić o dokładniejszy opis jak ten monitor uruchomić?
Reputacja:
0
Ruch drążków niestety nic nie mówi. Ruch drążków może być 100%, a kanał wyjściowy może być 10%, albo zero.
Postaram się sprawdzić, jak na X9 Lite wejść do monitora kanałów.
Reputacja:
0
A czy jeśli zapisze aktualne ustawienia modeli to będzie możliwe wgranie tych ustawień po aktualizacji oprogramowania? Czy konfiguracja będzie od nowa.
Liczba postów: 217
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Nic od nowa. Aktualizacja nie niszczy ustawień. Ale backup na komputerze zawsze warto mieć na wypadek nietypowych zdarzeń.
Reputacja:
0
Ok. To teraz muszę poszukać ino jak tą aktualizacje ogarnąć.
Reputacja:
0
Udało się ogarnąć aktualizację i przy okazji problem znikł, teraz jest wszystko ok. Nie moge jeszcze znaleźć informacji jak zrobić żebh mieć komunikat głosowy do jakiegoś konkretnego ostrzeżenia np. Słaby zasięg.