Liczba postów: 6
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Chciałbym się upewnić czy możliwym jest sparowanie drona EMAX Tinyhawk Freestyle z kontrolerem FrSky X9 lite. W infomacjach dotyczących drona znalazłem, że jest kompatybilny z D8 i D16 mode, ale nie mam pewności czy protokoły są zgodne. Mógłbym prosić o pomoc?
Czy sparowanie będzie wymagało jakiś dodatkowych działań? Aktualizacji itp?
Reputacja:
0
Nie mogę połączyć się D8, bo mam x9 lite a ten bez modułu zewnętrznego nie obsługuje D8.
Próbowałem połączyć na dziesiątki sposobów i ostatecznie mimo tego, że miałem najnowszy firmware to sflashowanie quada rozwiązało sprawę połączenia:)
W razie potrzeby mogę podesłać nagranie...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2020-03-19, 15:47 przez
bakkuba.)
Liczba postów: 612
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Dawno się aktywnie nie zajmowalem quad-copterami, ale z tego co piszesz możesz mieć źle założone śmigła względem kierunku obrotu silników.
Liczba postów: 217
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Tam może być problem kalibracji kontrolera w quadzie. Wtedy mały ruch drążka może dawać gwałtowne zmiany wartości sygnału sterowania silnikami.
Reputacja:
0
A wydziałbym to wtedy w betaflight?
Bo jak wchodzę w kalibrację to normalnie reaguje. Tak jak powinien.
Liczba postów: 217
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Zapewne widziałbyś. Nie znam betaflight, robiłem na DJI Naza M + Assistant, ale to wszystko raczej podobne.
Może napisz trochę więcej o sprzęcie; wyjęty z pudełka, czy coś już zmieniałeś, dron latał już wcześniej? To Twój pierwszy dron? Masz jakieś doświadczenie?
Przydałby się filmik z "lotem" i ustawieniami w betaflight.
Każdy dron posiada czujniki, może one są nieskalibrowane i dron się gubi.