Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Taranis czy może być włączony bez anteny na SMA

Witam,  w aparaturze taranis X9D+ special edition  można odkręcić antenę ponieważ ma złącze SMA.

Zamierzam używać tylko zewnętrznego modułu TBS crossfire czyli nie potrzebuję tamtej anteny przykręcać.

Wiem że jak wyłączę  internal rf  to nie będzie problemu, ale co jak zmieni mi się profil czy coś.

To czy z nadajnikiem nic się nie stanie ? Ponieważ nadajniki lubią się palić bez anteny.

Jest jakieś rozwiązanie na to ? jakiś tłumik czy coś ?
Odpowiedz

Tak jak piszesz, włączenie zasilania modułu wewnętrznego bez podłączonej anteny może się skończyć spaleniem końcówki mocy. Niestety nie wiem jakie obciążenie podłączyć zamiast.
Odpowiedz

A takie coś ?
https://banggood.app.link/V6ql6UdVu4
Odpowiedz

Przecież prościej jest chyba wyłączyć wewnętrzny moduł. Jak używam zewnętrzny moduł lub jestem wpięty do symka to wewnętrzny jest na OFF.
Odpowiedz

Cytat: Godzinę temu, modelhobby napisał:

Przecież prościej jest chyba wyłączyć wewnętrzny moduł. Jak używam zewnętrzny moduł lub jestem wpięty do symka to wewnętrzny jest na OFF.

Tak wiem. Ale jak pisałem wcześniej. Co jak przez przypadek zmieni mi się profil. Lepiej zapobiegać niż leczyć :)
Odpowiedz

Cytat: 4 godziny temu, modelhobby napisał:

a gdzie jest ta opcja wyłączania ? 
Odpowiedz

W MODEL SETUP

Odpowiedz

Tylko OTX wgraj 2.3.x bo we wcześniejszych wersjach przy tworzeniu nowego profilu domyślnym ustawieniem moduł wewnętrzny jest włączony.

btw.co Ci przeszkadza ta antena? nie lepiej zostawić i mieć pewność w 100% że niczego nie przegapisz?
Odpowiedz

Skocz do: