Liczba postów: 14
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
FrSky XSR-SIM adapter USB do symulatorów kupiony w 77 hobby firmware 2.2.2 Ładnie pracuje z nadajnikiem FrSky Taranis X9E
z takim samym firmware 2.2.2 .
Ale adapter został zakupiony do współpracy z nadajnikiem FrSky Taranis Q X7 w którym jest firmware 2.2.4 Czy można do nadajnika wpisać 2.2.2 lub czy lepiej do adaptera 2.2.4 .
Edward
Reputacja:
0
Nic nie mylę . Nie ma firmware adaptera na 2. 2 4 , do tego adapter jest zaplombowany .
Reputacja:
0
Żebym wiedział lepie to bym nie pisał . To już drugi raz ze porady kupionego sprzętu kupionego u was nie mam pomocy . po prostu proszę mi podać gdzie znajdę firmware do adaptera 2.2.4 bo na stronie FrySki nie ma ( jest niższe ) i jak go wgrać bez uszkodzenia plomby .
Edward
Liczba postów: 217
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Kolego, Twój "problem" jest dziwaczny, wynika chyba ze słabej orientacji w temacie, dlatego trudno pomóc. Skoro z X9E wszystko działa, to wystarczy teraz zbindować XSR-SIM z QX7 i wszystko będzie działało dalej z nowym nadajnikiem. Przy firmware raczej nic nie musisz robić, cyferki 2.2.2 i 2.2.4 to wersje OpenTX, które w tym przypadku nie mają żadnego znaczenia.
Problem może się zdarzyć z kompatybilnością wersji protokołu (NonEU, FCC, EU-LBT, LBT, ACCST v1/v2 ....itd.), ale o tym chyba już przeczytałeś w podanym wyżej linku. Jeśli nadajnik i XSR-SIM masz z tutejszego sklepu, to wszystko masz kompatybilne.
Binduj i pisz o sukcesie albo konkretnie o problemie. Bindowanie masz opisane w instrukcji od XSR-SIM.
Liczba postów: 44
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Czołem
Muszę się podpiąć pod temat. Mój firmware nadajnika ISRM-S-X10E 1.1.0/2.1.0EU. Postępując zgodnie z instrukcją niestety nie mogę zbindować Dongle. Wydaje mi się że lekarstwem będzie firmware XSR-SIM_ACCST_V2.1.0_LBT.frk ???
Liczba postów: 44
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Po aktualizacji firmware bindowanie przebiegło bez problemów.