Liczba postów: 2
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Wtam, działający moduł XJT po próbie zbindowania z nowym odbiornikiem wydaje krótki dzięk 2 razy na sekundę.
Nie działa z wcześniej zbindowanymi odbiornikami.
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Cześć, czy i jak poradziłeś sobie z problemem?
Reputacja:
0
Witam forumowiczów, gdzie jak nie tu mogę szukać pomocy w sprawie nadajnika XJT - external - , otóż jak gdyby nigdy nic po wyłączeniu i ponownym włączeniu nadajnik sygnalizuje swój status dwoma ledami czerwonym i zielonym palącymi się ciągle, dodatkowo wydaje dźwięk, mniej więcej z częstotliwości 2 x na sek, co ciekawe, można wejść w tryb bindowania i łączyć się z odbiornikami, można po włączeniu nadajnika wejść w tryb mierzenia odległości - Range Check, antena siedzi solidnie, w środku nic się nie odlutowało ani nie odczepiło czy odpadło ...:-(((, czy ma ktoś pomysł na taka przypadłość. Dodam, że Radio to Turnigy 9x, zmodowane czy nie nadajnik zachowuje się identycznie ... odbiorniki to X8R oraz MOIVE (w sumie to bez znaczenia)... nigdy wcześniej jak używałem nadajnika po włączeniu nie generował takich dźwięków.
Liczba postów: 612
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Zgodnie z instrukcją sygnały dźwiękowe XJT sygnalizują uszkodzenie anteny / toru nadawczego.
Reputacja:
0
Właśnie takiej diagnozy się obawiałem. Ale jak to możliwe, że praktycznie nieużywany uległ uszkodzeniu, testowałem zestaw na biurku, włączałem, wyłączałem w przeciągu kilku godzina parę razy i tu nagle ... bęc. Działał w Turnigy 9x.. no i tyle. W zasadzie efekt jest taki, że binduj się z odbiornikiem , mogę włączyć test zasięgu.... nawet ostatnio Firmware zmieniłem sądząc, że to pomoże ... ale jak umarłemu kadzidło, efekt bez zmian, po włączeniu radia zachowuje się identycznie. Czy jest ktoś kto naprawia te moduły?