Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ID czujnika

Witam.

Do G-RX8 chcę podpiąć zewnętrzne Vario (ot tak dla porównania wyników).  Vario zarówno w odbiorniku jak i zewnętrzne wykrywane jest z tym samym ID (100).

Czy sposobem na zmianę ID jednego z czujników jest użycie programatora SCC, czy jest jakiś inny myk pozwalający na tę operację.

A może nic nie trzeba grzebać, tylko w radiu ustawić coś co mi umknęło, bo działać oba nie chcą.

Pozdrawiam

Jerzy

Odpowiedz

Sam se odpowiem. Ano trzeba SCC :(/emoticons/sad.png">

Odpowiedz

Ostatnio zastanawiałem się, co obok id czujnika, oznacza parametr instance (w companion). Nie znalazłem, ale może to być wyróżnik czujnika. Spróbuj w ustawieniach czujników, jeden czujnik wyedytować z nazwą np. Vspd i ustawić instance na 1, a drugi np. Vspd2 z instance 2. Wg moich dywagacji, może to zadziałać.

Jeżeli nie, to Frsky_SPORT_tool ma opcję wyboru PhyID.

Odpowiedz

Cytat: 1 godzinę temu, JerzyR napisał:

Sam se odpowiem. Ano trzeba SCC :(/emoticons/sad.png">

Ano... nie :)/emoticons/smile.png"> Się przyznaję, że przeglądając ileś tam stron w barbarzyńskim języku na to wychodziło.

Ale najprostsze rozwiązanie czasami jest najtrudniejsze. Nie mogę znaleźć w ustawieniach radia czy też modelu pozycji, która w Companion zwie się "Czujniki - wyłącz obsługę wielu czujników". Dopiero po odhaczeniu "ptaszka", usunięciu czujników i ich ponownym wyszukaniu mam efekt jak na zrzucie ekranu (a w lustrze widzę :D/emoticons/biggrin.png">).

Dzięki Panie komarkus za wpis o Companion, bom nie wpadł na to. 

I jeszcze dla formalności - mam wersję 2.2.1.

Odpowiedz

W zasadzie wszystko zostało powiedziane :).

Faktycznie od OpenTX 2.1 problem praktycznie nie istnieje. Każdy model czujnika może występować wielokrotnie na liście wykrytych czujników.

Odpowiedz

Skocz do: