2018-03-04, 19:37
Witam, na imie mam Jacek, mam 40 lat i jestem z okolic Warszawy. Od dziesięciu lat zajmuję się hobbystycznie modelarstwem rc. Do zeszłego roku były to wszelkiej maści płatowce. Nadeszła wreszcie pora na quada. Buduję racera na ramie x210 z FC SP Racing F3.
Teraz opiszę problem z ustawieniami w Beta Flight.
Mój odbiornik to Fr Sky XSR 16Ch przez SBUS zakupiany w Państwa sklepie . Ustawienie portów i konfigurację zrobiłem chyba poprawnie, jednak w zakładce "odbiornik" program reaguje tylko na cztery pierwsze kanały (roll, pitch, yaw, throttle). Nie reaguje na żadnym AUXie. Moja aparatura to Turnigy 9xr z modułem Fr Sky XJT, także zakupionym w Państwa sklepie. W aparaturze na wyświetlaczu widać reakcję na przełączniki,
Dlaczego odbiornik i Beta Flight nie "widzi" przełączników?
Pozdrawiam, Jacek
Teraz opiszę problem z ustawieniami w Beta Flight.
Mój odbiornik to Fr Sky XSR 16Ch przez SBUS zakupiany w Państwa sklepie . Ustawienie portów i konfigurację zrobiłem chyba poprawnie, jednak w zakładce "odbiornik" program reaguje tylko na cztery pierwsze kanały (roll, pitch, yaw, throttle). Nie reaguje na żadnym AUXie. Moja aparatura to Turnigy 9xr z modułem Fr Sky XJT, także zakupionym w Państwa sklepie. W aparaturze na wyświetlaczu widać reakcję na przełączniki,
Dlaczego odbiornik i Beta Flight nie "widzi" przełączników?
Pozdrawiam, Jacek