Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Komentarze do uktualnienia oprogramowania w Taranis

Taranis X9D Plus pracuje pod kontrolą oprogramowania rozwijanego przez społeczność modelarzy - OpenTX. Nowe wersje OpenTX pojawiają się mniej więcej co dwa, trzy miesiące. Dodają one nowe funkcjonalności oraz poprawiają wykryte błędy, dlatego na pewno warto uaktualnić firmware. Należy jednak pamiętać o kilku rzeczach, o których napiszemy w tym artykule...

Artykuł dostępny tutaj: Komentarze do uktualnienia oprogramowania w Taranis

Masz pytania lub komentarze? Zapraszamy do dyskusji :).
Odpowiedz

Co należy zrobić gdy mam wersję bootloadera 1.3. Komputer nie wykrywa radia jako dyski. 

Dodam że mam radyjko turnigy 9xr pro. 

Ps planuje u Państwa zakup czujników napięcia lecz najpierw muszę uporać się z OpenTX - będę wgrywal najnowsze. 

Odpowiedz

Cytat: Co należy zrobić gdy mam wersję bootloadera 1.3. Komputer nie wykrywa radia jako dyski. 
Dodam że mam radyjko turnigy 9xr pro. 
Ps planuje u Państwa zakup czujników napięcia lecz najpierw muszę uporać się z OpenTX - będę wgrywal najnowsze. 

Niestety nie jestem w stanie pomóc z radiami innych producentów, specjalizujemy się w FrSky.
Odpowiedz

Radio ogarnięte. Mam opentx 2.2.0
Odpowiedz

Cytat: Radio ogarnięte. Mam opentx 2.2.0

Witaj w świecie OpenTX /emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" data-src="emoticons/smile.png">.
Odpowiedz

To dzięki temu forum i filmiku który jest bardzo szczegółowy udało mi się wgrać openTX 2.2.0. Dzięki wielkie
Odpowiedz

Skuwa co zrobiłeś by komp wykrył radio bo mam ten sam problem turnigy 9xr pro 

Odpowiedz

Witam

Mam takie pytanie odnośnie najnowszego FW 2.2.3 dla Taranisa 

Czy jest usunięty błąd dla Cross Trim i czy takowa funkcjonalność jest dostępna?

Z tego co wyczytałem to w wersji 2.2.2 usunęli to. A w opisie w wyższej wersji nic nie piszą.

Cyt... Wszystkie radia: OSTRZEŻENIE dla użytkowników cross trim: musieliśmy usunąć poprawkę Throttle Trim podczas krzyżowania, ponieważ generowała większy błąd.
Funkcjonalność bardzo przydatna moim zdaniem.
Odpowiedz

Najprościej sprawdzić w OpenTX Companion. Z tego co widzę, w 2.2.3 faktycznie nie ma.

Tutaj można sprawdzać postępy prac dla poszczególnych wersji OpenTX:

https://github.com/opentx/opentx/milestones

Dla serii 2.3 jest otwarty ticket dla Cross Trims:

https://github.com/opentx/opentx/issues/5635
Odpowiedz

Skocz do: