Liczba postów: 8
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Witajcie,
wiadomo czy ktoś pracuje nad dźwiękami PL do OpenTX 2.2.0 ?
Reputacja:
0
Oki spróbuję wgrać. "Stare" rozumiem że z przed wersji 2.1.9. U mnie problemy występują przy czytaniu jednostek np. m/s to bodajże stopnie.
Z tego co przeglądałem nowe dźwięki mają zupełnie inną "filozofię" działania, ale chętnie spróbuję.
Reputacja:
0
Ok dziękuję!
W weekend usiądę i sprawdzę.
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
czy ma ktoś polskie dzwięki do OpenTX 2.2.2??
Liczba postów: 89
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Ale te z mojego linku pasują do najnowszej wersji...
Plik X9_Sound_PL
Reputacja:
0
Dokładnie idzie zima będzie więcej czasu. Do wersji Opentx 2.2.2 jeśli mi powiecie jak robi się nagrywa i zapisuje dźwięki od nowa np. jako czytanie przez ivone chyba że wolicie jakoś inaczej. Ściągnę programy jakie trzeba pokarze żonie i ona to w wolnym czasie wszystko pozamienia na PL wersje. Proszę tylko o wytłumaczenie jak i podanie linków do programów których będę potrzebował. (Sorki że chcę wszystko podane jak na tacy, lecz jestem we pracy i jeszcze zimy nie ma :D) Ale dzwięki przerobie i wstawie linka do paczki gdy będą gotowe.
Reputacja:
0
tak widziałem już ten plik.
Chcesz to na podstawie tego plików mogę ci zmontować 4 różne materiały w każdym inna osoba czyta wszystkie polecenia. i wtedy tylko w programie robisz wycinek i nadpisujesz na plik angielski.. wsyzstko czytane po kolei żeby było prościej. co ty na to ?
Liczba postów: 217
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Zaczęły się schody. Odczyt wartości poprzez Play Value sprawia mi problem. W wersji dźwiękowej eng odczyt jest ok w formacie: one point two volt. W pl jest tak:
trzy pięć wolta (3,5V)
dwie osiem wolta (2,8v)
przecinek dziewięć wolta (1,9V)
przecinek przecinek wolta (1,1V)
zero przecinek dziewięć wolta (0,9V)
zero przecinek przecinek wolta (0,1V)
W plikach nie mam żadnego "dwie". Wygląda, jak by zamiast "jeden" był "przecinek", a tak nie jest. Podejrzewam, że w OTx zastosowano dla pl jakąś dziwną (a może wyrafinowaną) gramatykę. Może brakować plików dodatkowych rozszerzających j. polski. Może ktoś zna bliżej system tworzenia komunikatów w OTx? Nie jest tak prosto, jak mi się wydawało.
Liczba postów: 89
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
w paczce "system.zip" do której ostatnio dałem link są
0112 - jedna
0114 - dwie
0115, 0115, 0116 - przecinek
0122 - dwadzieścia dwie itd.
Największym problemem jest to, że kol. Jacek (nick jpd na pfmrc) nie pokazuje się na forum od zeszłego roku, a to właśnie on był, zdaje się, głównym beta testerem wersji pl. On też mógłby najwięcej powiedzieć o połączeniu audio z "wideo". Może któryś z Was, znający język barbarzyński, napisze do twórców oprogramowania z prośbą o pojaśnienie tematu? Tak mi się mocno zdaje, że przypisana numeracja audio zależy od wersji językowej systemu (np. 0115..0177 nie ma w wersji en).
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-10-08, 18:32 przez
JerzyR.)
Reputacja:
0
@JerzyR . Jutro po pracy postaram się skontaktować z twórcami. Jeśli macie jakieś numery telefonu proszę o podanie. Adresy meilowe powinienem sam jutro na szybko znaleźć.