Liczba postów: 217
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Raczej nikt Ci nic nie podpowie, bo na tym etapie tylko Ty znasz i rozumiesz mechanizm i problem. Możemy tylko kibicować.
Liczba postów: 22
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Po małej walce chyba się udało :)
Jeżeli jest ktoś chętny to mogę dodać poprawionego Companiona pod linuksa.
Obecnie mamy:
jeden wolt
jeden przecinek dwa wolta
dwa, trzy, cztery wolty
22,23,24,32,33,34 ... wolty
Reszta woltów
Liczba postów: 615
Liczba wątków: 56
Reputacja:
0
A może wrzuć to do githuba OpenTX?
Reputacja:
0
No właśnie. Jeśli masz już wersję beta, udostępnij. Będziemy testować. Dobrze by było, o ile to możliwe, abyś zrobił kompilację pod Windowsa, byłoby dużo łatwiej.
Reputacja:
0
Z kompilacją pod windowsa to trochę ciężko, wymaga to nowej maszyny wirtualnej i instalowanie wszystkiego co potrzeba do kompilowania. Niestety mam problem z czasem.
Może ktoś z forumowiczów pokusi się o zainstalowanie Ubuntu na maszynie wirtualnej i sprawdzenie działania.
Jutro dodam kompilację pod Ubuntu oraz paczkę z dźwiękami.
Do OpenTX wyślę jak już sprawdzimy czy działa poprawnie.
Reputacja:
0
A jak jest z tłumaczeniem na polski menu aparatury ? Może warto by za jednym razem wysłać i poprawki w tłumaczeniu?
Nigdy nie używałem języka polskiego w taranisie, więc nie mam pojęcia jak wygląda tłumaczenie.
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Ja mam polskie menu w taranisie i faktucznie jest sporo niedociągnięć. Chętnie bym to zrobił bo czas by się znalazł ale nie bardzo wiem co i jak. Jeśli ktoś by się znalazł chętny zrobić przyspieszony kurs to mogę się włączyć w ten projekt.
Reputacja:
0
Kompilowane pod ubuntu 19.10
Będę niedostępny przez najbliższe dwa tygodnie.
Reputacja:
0
Ja dostaję "Transfer expired".
Źródła wziąłeś od OpenTX 2.2.0 ? Mamy już stabilny 2.3.1
Reputacja:
0
Przed chwilą sprawdziłem i u mnie pobiera.
Wiem że obecnie jest 2.3.1 ale kompilowałem starsza wersję, za to plik tts_pl pasuje również do 2.3.1
Reputacja:
0
Drugi link jest OK. Ale ja na razie poległem. Mam zainstalowany Ubuntu 18.04 LTS. Wywala mi którąś bibliotekę, po najnowszych aktualizacjach mam 2.27, a companion żąda 2.29. Nie chcę zmieniać LTS na wersję "zwykłą" 19.10. Szkoda, że źródła companion wziąłeś nieświeże, a kompilowałeś na najnowszym Ubu. To potencjalne problemy. Pokombinuję jeszcze, może spróbuję na 19.10 live. Na virtualnej maszynie nigdy nie robiłem.
A ktoś dał radę?
Reputacja:
0
Sprawdziłem na Ubuntu 19.10 live (z płyty DVD). Companion22 nie startuje, żąda libQt5Multimedia.so.5
Liczba postów: 60
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
I cisza w temacie ? czy jest jakiś odpowiednik ivona dla Linuksa Mint ? bo ten system lubie
Reputacja:
0
Poprawkę przesłałem na giuthuba, a więc czekamy aż zaimplementują ją.
Reputacja:
0
Dobrze, że się odnalazłeś i intensywnie działasz! Szkoda, że nie przetestowaliśmy, ale jeszcze zdążymy :)
Tylko nie zgub się znowu :);)