2021-09-17, 20:11
Witam, opisze swój przypadek z jakim miałem do czynienia, a mianowicie, zamówiłem odbiornik R-XSR w wer europejskiej do radia Taranis Q ACCESS ... wersja oprogramowania w Taranisie to 2.3.9 - EEPR 219 z 2020-06-14, próbowałem bindować z modułem wew. jak i zewnętrznym MULTI 4IN1, niestety Taranis nie widział odbiornika.....
Postanowiłem zmienić Firmware w Odbiorniku R-XSR.... wgrałem to RXSR_ACCST_2.1.0_LBT... efekt ten sam głucho, trzy kontrolki zapalone na RXSR i nic (wybrałem w Taranisie MODE - ACCST D16)...;
Krok kolejny:
wgrałem do RXSR to RXSR_ACCESS_2.1.7.. wybierając odpowiedni MODE ACCESS w Taranisie ... i jak powyżej.
Ostatecznie zadziałał Firmware wgrany RXSR o oznaczeniu "RXSR_LBT_ACCST_191112.frk"...
wybieramy MODE: ACCST D16
Chanel CH1-CH16
Bind ...
czerwona dioda zaczyna mrugać - sukces.
Dla podpietego zewnetrzego nadajnika do Taranisa MULTI 4IN1 wybrałem -
Mode: MULTI
Type: FrSky
LBT(EU)
Ch1 - Ch16
...działa
A cha, dobrze jest skorygować długość anteny, wówczas sygnał jest silniejszy - bynajmniej na wskazaniu telemetrycznym w Taranisie.
Postanowiłem zmienić Firmware w Odbiorniku R-XSR.... wgrałem to RXSR_ACCST_2.1.0_LBT... efekt ten sam głucho, trzy kontrolki zapalone na RXSR i nic (wybrałem w Taranisie MODE - ACCST D16)...;
Krok kolejny:
wgrałem do RXSR to RXSR_ACCESS_2.1.7.. wybierając odpowiedni MODE ACCESS w Taranisie ... i jak powyżej.
Ostatecznie zadziałał Firmware wgrany RXSR o oznaczeniu "RXSR_LBT_ACCST_191112.frk"...
wybieramy MODE: ACCST D16
Chanel CH1-CH16
Bind ...
czerwona dioda zaczyna mrugać - sukces.
Dla podpietego zewnetrzego nadajnika do Taranisa MULTI 4IN1 wybrałem -
Mode: MULTI
Type: FrSky
LBT(EU)
Ch1 - Ch16
...działa
A cha, dobrze jest skorygować długość anteny, wówczas sygnał jest silniejszy - bynajmniej na wskazaniu telemetrycznym w Taranisie.