Liczba postów: 26
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Ja ogólnie już mam całość złożoną tylko ciekawy byłem dlaczego TX3 jest zdublowany tam gdzie idzie VTX i na dole koło TX6, RX6. A ogólnie złożyłem na tym kontrolerze Cinewhoopa 3" Reptile Cloud-149 i mam:
- UART1 - R9MM OTA poprzez Inverted S.Port do FC pod TX1 - telemetrię mam zamiar używać i jak na razie widzę że działa, bo wszystkie czujniki są widoczne
- UART2 - VTX T-Motors FT200 (mam pod Smart Audio)
- RunCam 2 Phoenix i Buzzer
i w niedługo podpinam GPS żeby mieć Rescu i stabilizację lotu/zwisu więc ten kontroler powinien mi wystarczyć.
Czyli dobrze zaznaczyłem rozmieszczenie UART'ów, a UART6 to w końcu które piny obejmuje bo się pogubiłem, ttak jak zaznaczyłem?
Mamba f405 mk2 ma BLHELI_S nie _32.
Reputacja:
0
To był stack a sam ESC to Mamba f40HV 3-6S, silniki T-Motor F1507 2700/3800KV.
Ale słuchaj jeśli wykorzystałem w UART3 pin TX3 pod VTX'a to na dole (na zielono) ten TX3 to ten sam powtórzony i będzie już zajęty tak? I teraz GPS podepnę pod UART6 (pomarańczowy) i będzie ok, zgadza się?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2020-12-13, 15:24 przez
treash.)
Liczba postów: 123
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Podłącz gps do uart 3 i powinno działać bez problemu, zresztą VTX będzie jako urządzenie preferencyjne a nie jako czujnik
Co innego gdybyś miał telemetrie w ESC i wykorzystał dla niej UART6, wtedy ten zaznaczony na pomarańczowo nie mógłby być wykorzystany dla GPSa co najwyżej dla takiego urządzenia preferencyjnego ale to bez sensu. rozmieszczenie padów na fc nie jest przypadkowe jest tak aby było wygodnie np obok UART3 masz dodatkowe pady SDA i SCL do ktorych można podłączyć np magnetometr jeżeli twój GPS taki posiada
Reputacja:
0
Pod UART3 (ten na niebiesko) ma VTX'a podpiętego..masz na myśli GPS do pinów na dole gdzie jest TX3 powtórzone tak? Czyli mam rozumieć że to będzie też UART3 (to na zielono)?
Reputacja:
0
Ok, teraz wsio rozumiem;) i kolejny raz dzieki Ci za wyjaśnienia. Na priv mam jeszcze pytanie z innej beczki.
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Podpinam się do tematu r9mm, mój odbiornik chyba ma fix'a. Wcześniej działał normalnie w fport, a od momentu kiedy dokupiłem i zbindowalem drugi (wersja ota) zgłupiał. Zrobiłem reflash softa i ponowny bind, ale po zbindowaniu radio widzi go tylko przez ok 10sec a później go zapomina (znika zasięg w polu zasięgu Nirvany nv14. Co może być przyczyną?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2021-06-28, 14:34 przez
krzyszo.)