Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Podczas próby bindowania z copterem betafpv x95 v.3 radio nie łączy się. Porównawczo zbindowałem ten sam copter z radiem Taranis XQ7 i połaczenie zostało zrealizowane.
Porównałem ustawienia setup w obu urządzeniach - były takie same.Proszę o ewentualny kierunek poszukiwań błędnego ustawienia. Protokół D16 XJT nie EU
Liczba postów: 57
Reputacja:
0
Nadajniki typu "lite" nie obsługują wszystkich systemów jak wersje nie "lite". sam Sprawdzałem na nadajnikach typu Radiomaster i Radioking. W menu nadajnika jest wybór systemu (ja potrzebowałem bindować system AFHDS2) ale odbiornik się nie zbinduje. Wersja nie lite binduje się bez problemu. Sprawdź dokładnie w opisie nadajnika.
Reputacja:
0
A jeżeli chodzi o D16 to miałem taki przykład że musiałem wybrać D16 (Clone) i odbiornik zaskoczył. Przechodząc miedzy dostępnymi protokołami D8 , D16 ,przeskoczyłem na D16(Clone) i dioda w odbiorniku zasygnalizowała połączenie.
Reputacja:
0
Może nie potrzebnie to opisałem bo to dotyczyło Radiomastera i Radiokinga a tu Forum tylko FRYSKY. Sprzęt FRYSKY widocznie ma to samo jak piszesz. Jest jakiś powód że się nie binduje, zapewne ma problem wersji oprogramowania modułu.
Liczba postów: 612
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Do używania klonów typu Radiomaster trzeba mieć trochę zacięcia. Tam jest moduł MultiTX, który sam z siebie jest fajny, ale ten moduł nigdy nie był tworzony jako komercyjny produkt. Wręcz przeciwnie, raczej dla osób z zacięciem do testowania, samodzielnego kompilowania kolejnych wersji, zmieniania parametrów w kodzie źródłowym, etc.
Zgadzam się, że najprawdopodobniej chodzi o kwestie kompatybilności wersji firmware.