Liczba postów: 60
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Niestety to samo blysk niebieskiej LED i komunikat ze nie odpowiada
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2020-08-20, 13:53 przez
MarekSp.)
Reputacja:
0
Przyznam ze nie rozumiem dlaczego procesor nie odpowiada, coraz dziwniej jest
Liczba postów: 123
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
A gdzie kupiłeś ten odbiornik? Skoro robisz z instrukcją i nie idzie to niemam pojęcia. zakładam że w nim siedzi starszy firmware może wgraj do aparatury starsza wersie i sprawdź czy możesz zbindowac
Reputacja:
0
tylko ktora wgrać a kupiłem na allegro u modelarza twierdzi ze mu się bindował ale jak mam latać na starej wersji ? podobno miał podłączony moduł pomiaru napięcia , sa archiwalne wersje softu nadajnika ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2020-08-20, 18:49 przez
MarekSp.)
Reputacja:
0
Odbiornik był tu kupiony ale gwarancja się skończyła w maju ( mam rachunek ) , podobno był programowany poprzez programator STK ale jakim wsadem to nie wiadomo . niestety sie tez nie binduje z wersją XJT 2.1.0.
Reputacja:
0
nie widze tych starszych wersji
Liczba postów: 123
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Podałem Ci bezpośrednie linki w ostatnich postach.
Liczba postów: 612
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Jeśli odbiornik nie odpowiada przy próbie upgrade, to wersja wgrywanego firmware nie ma znaczenia. Każdy plik, który się zmieści w pamięci odbiornika da się wgrać, choćby to był plik MP3.
Jeśli nie wygrywa się radiem, to polecałbym spróbować przy pomocy któregoś z programatorów.
Reputacja:
0
Wiec zrobiłem programator według Pawelski na Arduino nano i niestety nie ma łączności z odniornikiem, świeci się tylko czerwona dioda i cisza, jeszcze nie próbowałem wgrania do X8R. W programatorze diody Rx i TX wsciekle mrugają, jakies pomysly ?
Reputacja:
0
Dodajesz sobie zmiennych. Skąd wiesz, że ten programator, który zrobiłeś, faktycznie działa?
Jakiej "łączności" z odbiornikiem się spodziewasz? Przy programowaniu przez komputer odbiornik do programatora przyłącza się w ostatnim momencie, przed wciśnięciem Download.
Reputacja:
0
Raczej tak bo LEDy transmisji mrugają ale na 100% nie jestem pewny, Tak tez robie po obejrzeniu filmow , czyli com , file, interface miga , włączam zasilanie błysnie niebieska i na tym koniec identycznie jak w taranisie . Sprzedający mnie zapewnia ze jest dobry.
Reputacja:
0
Jednak odbiornik jest uszkodzony bo bylem u kolegi z oryginalnym programatorem i tez nie udało sie połączyć.
Reputacja:
0
Zawsze to przykro, ale przynajmniej wiadomo, że na pewno uszkodzony.