Liczba postów: 44
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Czołem
mam openttx-x10s w wersji 2.37 & ISRM0s0x10E 1.1.0/1.1.3EU
Oczywiście spi@#$%em wyrywając nieee poprawne oprogramowanie do G-RX8. Odbiornik był wcześniej zbindowany po aktualizacji już niee, przy próbie bindowania zachowuje się prawidłowo tz zapala się czerwona i zielona po nienaciśnięciu fs jednak niee można zbindować tz x10s niee widzi G-RX8. Po zasileniu zapalona jest niebieska a czerwona miga.
Pytanieee jaka w jest właściwa wersja firmware w moim przypadku i jak wygląda ponowna próba bindowania odbiornika. Można usunąć przypisany odbiornik do danego profilu modelu i ponowniee dodać ?
dzięki
Reputacja:
0
generalnie wgrałem firmware G-RX_ACCST_2.1.1_LBT.frk bindować próbuje w trybie w trybie D16
Reputacja:
0
Też miałem ten problem zamontowałem rurki ptfe którymi wyprowadziłem anteny z kabiny na zewnątrz. Oraz przegrodę dzielącą regulator z odbiornikiem zawinąłem w folke aluminowa i dla bezpieczeństwa zawinąłem izolacją. Kolekna ważna rzecz to zachowanie odległości nadajnik odbiornik przy parowaniu ja około 3m. Problem właściwie znikł a jeżeli sie pojawiał to bardzo rzadko.
Jak sprawdzić firmware odbiornika??
Masz zbindowany w trybie D16??
Reputacja:
0
sory za pytanie rzeczywiście na poziomie elementarza
właśnie ogarnąłem i odbiornik i nadajnik zarejestrowany i zbindowany w trybie access wszystko gra.
MAK przeczytałem wiadomości po wgraniu firmware przeczytałem inny post po którym uświadomiłem sobie że ISRM aktualizuje się odzienie
do odbiornika wgrałem G-RX8_ACCESS_2.1.0
do ISRM ISRNM-S-X10E_2.1.0
bo w tym wypadku rozumiem że jestem ze względu na przepisy zobowiązany do używania wersji LBT ??
Liczba postów: 58
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Dzięki za odpowiedż , spróbuję może z tą folią aluminiową , antenki mam wyprowadzone z modelu i staram się by były pod kątem prostym w stosunku do siebie . Czy to w jakiej odległości od siebie binduje się nadajnik z odb. ma znaczenie , nie może być za blisko , około metra . Ale żeby aż 3 metry ? No niestety nie można ( przynajmniej nic mi nie wiadomo ) sprawdzić firmware odbiornika . Jeżeli nie wiesz jakie masz oprogramowanie trzeba niestety wgrać odpowiednie , ja sobie potem zapisuję żeby wiedzieć jakie mam , by się w tej mnogości firmware nie pogubić . W odbiorniku mam ACCESS_2.1.0.frsk . Żeby było ciekawiej kolega użyczył mi swój odbiornik G-RX8 zakupiony w CHRL w wersji FCC , do którego wgrałem firmware ACCESS_2.1.0 i tego problemu z komunikatami nie ma .
Liczba postów: 612
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
VFR to odwrotność Lost Frame Rate, czyli procent utraconych ramek (LFR) lub poprawnie odebranych ramek (VFR). Dotyczy to ramek sterujących SBUS.
Parametry te przydają się w sytuacji, gdy sygnał jest silny (RSSI pozostaje wysokie) ale przesyłane ramki są zakłócane z innych powodów. Wtedy LFR/VFR może zawczasu pokazać taki problem (jakiś niewielki procent utraconych ramek może występować).
Nie jest to wskaźnik poprawnego (lub nie) działania linku telemetrii.
Reputacja:
0
OK rozumiem dzięki za wiedzę. W instrukcji odbiornika znalazłem opis VFR (Valid Frame Rate) telemetry. Więc wiec dlatego zinterpretowałem to w ten sposób.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2020-06-16, 23:57 przez
zeusmm.)