Liczba postów: 19
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Cześć wszystkim.
Mam na imię Adrian i zaczynam z modelarstwem.
Mam moduł Xjt i odbiornik X8R. Chciałbym podłączyć czujniki napięcia baterii dla dwóch różnych baterii. Jedną z nich jest lipo 4s, a drugą żelowa bateria 12v. Dla lipo można użyć mlvss, ale nie wiem, co można użyć do akumulatora żelowego 12v. I chciałbym przekazać informacje o napięciu przez telemetrię do mojego radia turnigy 9xr pro.
Czy możecie mi pomóc i wysłać mi jakikolwiek shemat, jak mogę to zrobić?
Pozdrawiam
Reputacja:
0
Ok czyli kupię czujnik analogowy (nie mam żadnych części w domu do wykonania samodzielnie) i SP2UART.
Którą wersję SP2UART muszę kupić? B?
W które miejsca SP2UART muszę wpiac czujnik analogowy?
Reputacja:
0
Jeszcze pytanko gdyż radio już mi podaje napięcie a1 z odbiornika. Co zrobić aby a1 było z analogowego i a2 też analogowe zczytywane przez SP2UART
Reputacja:
0
Już się biorę za lekturę. Kolejne pytanko które się narodziło brzmi: czy do X8R można bezpośrednio podpiąć lipo 3s? To by mi rozwiązalo problem z czujnikami napięcia.
Reputacja:
0
Właśnie sobie uświadomiłem, że ten artykuł już mam kilka razy przeanalizowaniu. Problem w tym, że w moim radiu turnigy 9xr pro nie ma możliwości dodawania czujników. Dziś zaktualizowałem soft do ersky9x-220. Doszło parę nowych funkcji lecz tego czego potrzebuje brak. Co w takiej sytuacji?
Czy mogę wgrać open TX 2.2.0? Czy tylko telemetria będzie dzialac w 2.1
Reputacja:
0
Ok teraz pozostał mi zakup u Państwa czujników I będę liczył na pomoc jak to wszystko ustawić ?.
Chciałbym się dowiedzieć kiedy i czy w ogóle będzie dostępny czujnik fuel na smport
Reputacja:
0
To może jest jakiś czujnik który by się nadawał do mojego zadania. Ogólnie mam łódkę do wywozu zanety i potrzebuje w jakiś sposób kontrolować czy łódka czasem nie zaczęła nabierać wody. Potrzebne mi są dwa sensory gdyż jest to katamaran i dno ma przedzielone na dwie części.
PS nie koniecznie frsky ? - jak coś to pisać pw ?