2019-11-05, 16:33
No i właśnie to robię poprawiam tts_pl.cpp.
Usunąłem odczyt w odmianie bezosobowej JEDNO, chyba nie mamy takich jednostek.
Muszę jeszcze poprawić odczyt dla wartości z dziesiętnymi bo mi nie odmienia poprawnie, ciągle używa odmiany mnogiej.
Na teraz mam zrobione odczyty:
wolty: od 0 w górę, źle czyta dziesiętne np. 1,1V czyta jako jeden przecinek jeden woltów, zamiast wolta? Pytanie, jak powinien odmieniać ?
ampery: od 0 w górę, źle czyta dziesiętne
RPM - odczytuje mi tylko zero ale to coś mam chyba źle z companionem.
m/s - wszystkie poprawnie, tu nie używamy dziesiętnych więc nie ma problemu
% - wszystko poprawnie, o ile nie używamy dziesiętnych
stopnie - poprawnie bez dziesiętnych
Timery - odczytuje poprawnie timery (czas) np. jedna sekunda, jedna minuta pięć sekund, itp.
Nie sprawdzałem: *C, dB, miliwatów, ml, stóp, - nie wiem jakie są ID sensorów aby sprawdzić to w companionie.
Mam jeszcze problem z odczytem prędkość i wysokości z GPS bo zaniża o 1km/h tzn. 2 odczytuje jako 1
Wydaje mi się, ze zostały mi tylko dziesiętne, muszę chyba tylko zmienić podejście bo obecnie np. przecinek 1 ma w jednym pliku audio przez co nie wie jak odmienić. Jak rozdzielę przecinek o liczby to powinno się udać.
Usunąłem odczyt w odmianie bezosobowej JEDNO, chyba nie mamy takich jednostek.
Muszę jeszcze poprawić odczyt dla wartości z dziesiętnymi bo mi nie odmienia poprawnie, ciągle używa odmiany mnogiej.
Na teraz mam zrobione odczyty:
wolty: od 0 w górę, źle czyta dziesiętne np. 1,1V czyta jako jeden przecinek jeden woltów, zamiast wolta? Pytanie, jak powinien odmieniać ?
ampery: od 0 w górę, źle czyta dziesiętne
RPM - odczytuje mi tylko zero ale to coś mam chyba źle z companionem.
m/s - wszystkie poprawnie, tu nie używamy dziesiętnych więc nie ma problemu
% - wszystko poprawnie, o ile nie używamy dziesiętnych
stopnie - poprawnie bez dziesiętnych
Timery - odczytuje poprawnie timery (czas) np. jedna sekunda, jedna minuta pięć sekund, itp.
Nie sprawdzałem: *C, dB, miliwatów, ml, stóp, - nie wiem jakie są ID sensorów aby sprawdzić to w companionie.
Mam jeszcze problem z odczytem prędkość i wysokości z GPS bo zaniża o 1km/h tzn. 2 odczytuje jako 1
Wydaje mi się, ze zostały mi tylko dziesiętne, muszę chyba tylko zmienić podejście bo obecnie np. przecinek 1 ma w jednym pliku audio przez co nie wie jak odmienić. Jak rozdzielę przecinek o liczby to powinno się udać.